Tieto grilované špízy s nádychom exotiky sú veľmi šťavnaté a chutné. Rada ich robím pre návštevy a majú vždy veľký úspech. Kuracie mäso je možné nahradiť hovädzím. Výborne sa k nemu hodí marináda. Ak máte chuť grilovať podľa trošku netradičnejšieho receptu, určite vyskúšajte :)

Kuracie špízy s arašidovou omáčkou

Najprv si asi na pol hodinu namočíme do vody grilovacie ihlice.

Mäso nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame suroviny na marinádu a mäso v nej dobre premiešame. Marinujeme aspoň hodinu, kľudne však aj viac. Prípadne si mäso pripravíme vopred a marinujeme cez noc.

Mäso napichujeme na ihlice a môžeme začať grilovať.

Špízy grilujeme tak, aby bolo mäso prepečené na strednom plameni. Môžeme pridať obľúbenú zeleninu. Kvalitná originálna liatinová platňa na grilovanie od tradičného švédskeho výrobcu Skeppshult

Omáčku pripravíme ľahko rozmixovaním arašidov v kokosovom mlieku. Stačí pridať trošku limetkovej šťavy, dosoliť a dokoreniť podľa chuti.

Podávame ihneď. Dobrú chuť :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 23.05.2014 - 12:03

...znovu a zase lahôdka fantas !!!!!

Zobraziť profil emko
~ 23.05.2014 - 12:11

vdaka :)
su fakt dobre..

si pamatam, raz som robila catering na lyziarskom svahu v Peci pod Snezkou..a okrem klasickych klobas sme grilovali aj tieto spizy a aj ked klobasy vyhravali, vela ludom to prislo ako prijemne prekvapenie a zmena :)