Netradičný snack, ktorý odporúčam hlavne k pivu, vínu, párty a hokeju :) Ak sa použije cícer predvarený, alebo z plechovky, je to ultra rýchle jedlo. Zdravšie než väčšina chrumiek. Zároveň vám rozvonia domov, telu dodá užitočné látky a nakopne energiou. S pomerom štipľavosti v recepte sa kľudne pohrajte ako má kto rád.

Chrumkavý cícer

Suroviny

Ak varíte suchý cícer, rátajte s tým, že ho treba namočiť cez noc deň vopred. Cícer pritom zdvojnásobí svoju hmotnosť. Ak je k dispozícii cícer uvarený alebo z plechovky, hor sa do práce.

Cícer namočte do vody a poriadne ho preperte v rukách, aby sa odstránili šupky. Stačí tak zo 5-6 krát. Pustite do misky prúd vody a roztočte rukou vír. Šupky vyplávajú na povrch a ľahko ich stečením hornej vrstvy vody odstránite. Je to tak lepšie pri pečení a pripravujem takto dokonca aj hummus, aby bol krémovejší.

Potom cícer poriadne usušte.

Olej, korenie, soľ a cukor zmiešajte v miske spolu s cícerom, aby sa všetok obalil.

Pečte na 180 stupňov asi 15 minút do zlatista. Na záver dosoliť podľa chuti, nastrúhať trochu citrónovej kôry a pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Hotovo :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Žirafka
~ 17.05.2014 - 20:29

:-) To vypadá hodně dobře. Recept si ukládám a určitě při nejbližší příležitosti vyzkouším. Zrovna mám doma jedno balení již uvaření cizrny :-)

Zobraziť profil emko
~ 18.05.2014 - 09:00

vdaka :)
mne osobne chuti aj len uvarena a ochutena cizrna..ale takto opecena, dostane `zravkovsky` smrnc a hodi sa k pitiu a tak :)
plus, ak das bez chilli, pre deti tiez dobrotka

Zobraziť profil Žirafka
~ 18.05.2014 - 12:04

Já mám ráda cizrnu třeba v zeleninovém salátě a vařila jsem z ní také bezmasý gulášek :-)