- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Čiernohorský rezeň patrí medzi staré dobré retro klasiky, ktoré voľakedy kraľovali jedálnym lístkom v slovenských reštauráciách. Základom je mäso obalené v zemiakovom cestíčku, posypané syrom. Používa sa bravčové, alebo ako v tomto recepte kuracie. Čiernohorské rezne nie sú práve diétnym jedlom, tak je fajn ich trocha odľahčiť a pridať do cestíčka okrem zemiakov aj cuketu. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo s kyslou uhorkou a tatarkou.
Ďalšie inšpirácie na výborné rezne nájdete tu.
Pri príprave čiernohorských rezňov je dôležité cestíčko. Aby nebolo ani husté, ani riedke, aby bolo dobre dochutené, chrumkavé a aby rezne neboli mastné. Preto je treba najskôr spraviť z vajec, mlieka a múky hustejšie cestíčko. Poriadne ho vymiešať, aby neboli hrudky a toto cestíčko ochutiť soľou a prelisovaným cesnakom. Kto má rád majorán, pridá aj ten. Do tohto cestíčka sa nastrúhajú zemiaky a cuketa, z ktorých je ale dobré vytlačiť prebytočnú vodu, aby cesto príliš nenariedili.
Komentáre
panstefan ~ 4. september 2024 - 10:23
Tak sme si v nedeľu pochutili.
Môj "Monte Negro" kurací rezeň bol výborný, hoci ja robím cestíčko opačne (nastrúhaný zemiak, vajcom, mlieko, múka, podľa potreby jemná strúhanka a koreniny, cesnak a štipka sódy bikarbóny)... možno preto nám tak chutil lebo sme ho už dávno nemali, nejak som naňho zabudol....a zabudol som si ho dochutiť aj strúhaným syrom hoci bol predomnou na stole 🙂😋
Pozdravujem, prajem pokojný rozbeh do nového školského roka... nám, naopak teraz začali "prazdniny"🙂
zutu ~ 13. august 2016 - 13:22
Zemiaky aj cuketu treba nastruhat na jemno alebo mozem aj na hrubo? vdaka
emko ~ 14. august 2016 - 12:08
In reply to Zemiaky aj cuketu treba by zutu
nastrúhaj na jemno ;)
orinka ~ 13. september 2013 - 3:06
Pokud to není rychlé kuřecí, tak mám zkušenost, že do takových obalovaných řízků je dobré vepřové maso napřed narychlo opéct a až potom teprve obalovat a smažit. Jistota je jistota! Zvlášť, pokud je to maso s kostí jako krkovička a tak.
klaura ~ 13. september 2013 - 14:59
fantastický recept ... tieto rezne mám veľmi rada ...
remperitka ~ 12. september 2013 - 6:51
Toto by som si dala - ale najlepšie keby mi niekto urobil :)