- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Čiernohorský rezeň patrí medzi staré dobré retro klasiky, ktoré voľakedy kraľovali jedálnym lístkom v slovenských reštauráciách. Základom je mäso obalené v zemiakovom cestíčku, posypané syrom. Používa sa bravčové, alebo ako v tomto recepte kuracie. Čiernohorské rezne nie sú práve diétnym jedlom, tak je fajn ich trocha odľahčiť a pridať do cestíčka okrem zemiakov aj cuketu. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo s kyslou uhorkou a tatarkou.
Ďalšie inšpirácie na výborné rezne nájdete tu.
Pri príprave čiernohorských rezňov je dôležité cestíčko. Aby nebolo ani husté, ani riedke, aby bolo dobre dochutené, chrumkavé a aby rezne neboli mastné. Preto je treba najskôr spraviť z vajec, mlieka a múky hustejšie cestíčko. Poriadne ho vymiešať, aby neboli hrudky a toto cestíčko ochutiť soľou a prelisovaným cesnakom. Kto má rád majorán, pridá aj ten. Do tohto cestíčka sa nastrúhajú zemiaky a cuketa, z ktorých je ale dobré vytlačiť prebytočnú vodu, aby cesto príliš nenariedili.
Komentáre
zutu ~ 13. august 2016 - 13:22
Zemiaky aj cuketu treba nastruhat na jemno alebo mozem aj na hrubo? vdaka
emko ~ 14. august 2016 - 12:08
In reply to Zemiaky aj cuketu treba by zutu
nastrúhaj na jemno ;)
orinka ~ 13. september 2013 - 3:06
Pokud to není rychlé kuřecí, tak mám zkušenost, že do takových obalovaných řízků je dobré vepřové maso napřed narychlo opéct a až potom teprve obalovat a smažit. Jistota je jistota! Zvlášť, pokud je to maso s kostí jako krkovička a tak.
klaura ~ 13. september 2013 - 14:59
fantastický recept ... tieto rezne mám veľmi rada ...
remperitka ~ 12. september 2013 - 6:51
Toto by som si dala - ale najlepšie keby mi niekto urobil :)