- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Zelňáky, alebo kapustníky sa u nás doma kedysi piekli pomerne často. Zelá bolo skoro celý rok do zásoby dosť. To zimné hlávkové, čo sa nekvasilo v sude, vydržalo v pivnici do jara. No a v lete už zas bolo zelé mladé. Vtedy boli zelňáky najlepšie. Babka ich piekla na slano aj na sladko. Mne viac chutili tieto sladké, hoci štípali jak fras, lebo mama okrem mletej škorica dávala aj mleté čierne korenie. Ale to k tým našim záhoráckym zelňákom akosi patrilo.
Suroviny
Cesto:
Plnka:
Kategórie
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
jansam ~ 5. január 2014 - 10:55
Ja aj podľa receptu mojej mamičky dávam na zelníky ešte aj posýpku.
Eevapa ~ 7. december 2013 - 9:37
Vďakaaaaa,,Konečne taký pravý záhorácky aký chcel manžel :-)
Rutto ~ 4. december 2013 - 8:19
..vyborne ani nevies ako si ma tymto potesila :)