Recept je jednoduchý na prípravu a chuť grilovanej kuraciny v spojení s kuriatkovou omáčkou je fantastický.

Rozpis surovín je na 4 porcie.

Kuriatko na kuriatkách

Najskôr si uvaríme omáčku: Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme čerstvé, alebo mrazené huby - kuriatka. Osolíme, pridáme korenie, orestujeme a nakoniec prisypeme mletú červenú papriku.

Troška podlejeme vodou a krátko podusíme. Prebytočnú vodu necháme odpariť a prilejeme sladkú smotanu. Krátko spolu povaríme, pridáme rozpustiť podľa chuti krémový syr a dochutíme šťavou z citróna.

Kuracie prsíčka necháme vcelku, ani ich nenarezujeme, ani neklepeme, aby ostali šťavnaté, len troška osolíme a z oboch strán opečieme na panvici. Najskôr opekáme prudko, aby sa mäso zatiahlo a potom teplotu znížime a dopekáme pomaly.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa