Čerstvé ríbezle sú skvelé ovocie a v tomto koláči krásne vyniknú.

Ríbezľový koláč

Suroviny

 

Čerstvých ríbezlí som mala menej a tak som doplnila čerstvé čučoriedky. Ovocie umyjeme a odkvapkané poprášime 100g práškového cukru.

Maslo, žĺtky, krupicový cukor a 2 vanilkové cukry vyšľaháme do peny. Primiešame smotanu na šľahanie. Postupne prisýpame múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút na 180 stupňov.

Po upečení koprus vytiahneme z rúry.

Na ešte teplý korpus rozložíme ovocie aj so šťavou, ktorú medzitým po zmiešaní s cukrom pustilo.

Z bielkov, vanilkového cukru a práškového cukru ušľaháme tuhší sneh. Rozprestrieme ho navrch ovocia a plech vrátime ešte na 10 minút zapiecť do rúry.

Ríbezľový koláč nakrájame.

A podávame.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 26.07.2016 - 00:18

Pozdravujem,poznámka len k tomu cestu. Musí byť hustejšie, má to svoj dôvod, ked je koláč (korpus) pripravený (predpečený)dávame ríbezle obalené v cukre, pri poslednej fáze pečenia pustia šťavu , tá šťava vsiakne do cesta, keby bolo ako na bublaninu, určite by sa koláč rozpadal na kúsky. Robila som teraz v sobotu, koláč je fakt vynikajúci, a jedine čo môžem doporučiť, trpezlivosť so stierkou.

Zobraziť profil emko
~ 26.07.2016 - 10:29

Krasa.. a vdaka za radu :)

Zobraziť profil jerica
~ 26.07.2016 - 00:21

ešte jeden inšpiratívny :-)