Celý rok som čakala na čerstvé ríbezle, aby som mohla upiecť tento fantastický ríbezľový koláč od kamarátky Jarky Pavlišinovej. Na žiaden recept som toľkokrát nechodila pozerať, ako na tento. Dnes som ho konečne upiekla a s jej zvolením sem recept pridávam.

Ríbezľový koláč

Suroviny

 

Čerstvých ríbezlí som mala menej a tak som doplnila čerstvé čučoriedky. Ovocie som umyla a odkvapkané poprášila 100g práškového cukru.

Maslo, žĺtky, krupicový cukor a 2 vanilkové cukry vyšľaháme do peny. Primiešame smotanu na šľahanie. Postupne prisýpame múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút na 180 stupňov.

Po upečení koprus vytiahneme z rúry.

Na ešte teplý korpus rozložíme ovocie aj so šťavou, ktorú medzitým po zmiešaní s cukrom pustilo.

Z bielkov, vanilkového cukru a práškového cukru ušľaháme tuhší sneh. Rozprestrieme ho navrch ovocia a plech vrátime ešte na 10 minút zapiecť do rúry.

Ríbezľový koláč nakrájame.

A podávame.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil susana
~ 10.06.2015 - 06:15

Neviem ci nieco nechyba do cesta, lebo vyliat sa nedalo a ani vysypat. Dala som tam zbytok slahacky aj tak to bolo stale velmi hhuste a problem natriet na papier.

Zobraziť profil Táňa
~ 10.06.2015 - 08:06

Recept je napisany spravne, nic tam nechyba.

Zobraziť profil susana
~ 10.06.2015 - 09:47

Len som chcela vediet ci to cesto mate riedke alebo take hustejsie, chutovo bol dobry.

Zobraziť profil Táňa
~ 10.06.2015 - 11:00

Cesto je hustejsie nez piskotove, rozotiera sa stierkou. Mozno si mala mensie vajicka.

Zobraziť profil jerica
~ 26.07.2016 - 00:18

Pozdravujem,poznámka len k tomu cestu. Musí byť hustejšie, má to svoj dôvod, ked je koláč (korpus) pripravený (predpečený)dávame ríbezle obalené v cukre, pri poslednej fáze pečenia pustia šťavu , tá šťava vsiakne do cesta, keby bolo ako na bublaninu, určite by sa koláč rozpadal na kúsky. Robila som teraz v sobotu, koláč je fakt vynikajúci, a jedine čo môžem doporučiť, trpezlivosť so stierkou.

Zobraziť profil emko
~ 26.07.2016 - 10:29

Krasa.. a vdaka za radu :)

Zobraziť profil jerica
~ 26.07.2016 - 00:21

ešte jeden inšpiratívny :-)