Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych lístkov. Staršie ročníky si tento gulášik isto pamätajú. Je to ďalšia variácia chutného hovädzieho gulášu s hráškom, ktorá sa podáva s ryžou sypanou strúhaným syrom.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Mexický guláš

Na oleji alebo na masti osmažíme nakrájanú cibuľu. Hovädzie predné gulášové mäso nakrájame na kocky a dáme prudko opiecť na cibuľu.

Mäso miešame, aby sa poriadne opieklo zo všetkých strán.

Keď je mäso opečené, osolíme ho, posypeme mletým čiernym korením a pridáme rajčinový pretlak. Takto spolu všetko ešte opečieme, čím vytvoríme dobrý základ gulášu a tiež peknú farbu.

Podlejeme vodou a dusíme po pokrievkou. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme. Hrášok dávame neskôr, aby sa nám celkom nerozvaril.

Keď je mäso mäkké, necháme odpariť prebytočnú tekutinu a mäso zaprášime cez sitko hladkou múkou. Premiešame, podlejeme opäť vodou a povaríme aspoň 15 minút.

Hotové jedlo sa podáva vždy s ryžou položenou uprostred taniera, okolo sa rozloží mexický guláš a stred taniera sa posype strúhaným syrom.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil womAnka
~ 05.11.2013 - 22:25

toto som na na základnej mohla od pondelka do piatku jesť :D

Zobraziť profil ivula
~ 07.11.2013 - 07:48

Tento guľášik som už podľa tvojho receptu varila a bol výborný!

Zobraziť profil jansam
~ 10.11.2013 - 19:25

Mňam, v krátkej dobe uvarím

Zobraziť profil coolpix
~ 03.02.2014 - 23:44

Tak toto budem varit zajtra prvy krat v zivote...snad sa podari.

Zobraziť profil veronika353
~ 04.03.2015 - 20:12

Dnes jsem ho vaŕila,je moc dobrý:-)

Zobraziť profil veronika353
~ 26.10.2016 - 18:47

Osvědčený recept,dnes jsem ho vařila zase podle tohoto výborného receptu:-)