Na Silvestra a v iné sviatky pripravujem bravčovú pečienku, cez noc marinovanú, druhý deň pokrytú syrovou perinou a pomaly upečenú. Samozrejme podlievanú kvalitným bielym vínom. Najskôr si ju dáme na teplo a čo zostane bude na studeno so zeleninou a voňavým domácim chlebíkom. Ak máte chuť, vyskúšajte aj vy...

Sviatočná pečienka

Bravčové mäso ponarezujeme, ostrým nožíkom urobíme dierky a do každej zasunieme kúsok cesnaku.

Vymiešame marinádu podľa svojej chuti. Ja som dala tri lyžice oleja, dve lyžice horčice, štipku chilli a kurkumy, nasekala som čerstvý rozmarín a petržlenovú vňaťku. Túto zmes som naliala na mäso. Cibuľu nakrájanú na lupienky a kúsky cesnaku som rozložila okolo mäsa.

Marinádou som poriadne ponatierala celé kusy mäsa, osolila a nechala som pod fóliou do druhého dňa odležať.

Na druhý deň som nastrúhala syr čedar, vymiešala ho s trochou majonézy a lisovaným cesnakom. Hmotu som rozložila po vrchnej časti mäsa a dlaňami uhladila. Podliala som bielym vínom.

Vložila som do vyhriatej rúry na 170 stupňov a zakryté alobalom som mäso piekla asi hodinu a pol.

Po hodine som alobal dala dole a mäso som dopiekla odokryté, dokiaľ sa syrová perina nezapiekla.

Túto skvelú šťavnatú pečienku môžete podávať na teplo s rôznymi prílohami, podľa toho, čo máte radi...

A výborná je tiež na studeno, s čerstvým chlebíkom a zeleninou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil bodulka
~ 07.06.2013 - 20:51

vyzera to fantasticky,mame nedelny obed

Zobraziť profil Táňa
~ 07.06.2013 - 21:02

tiež by som taký obed brala :-)

Zobraziť profil mavy
~ 02.01.2014 - 16:01

toto vyzerá luxusne, blahoželám

Zobraziť profil Motyka
~ 24.09.2014 - 20:13

Toto musí byť výborné. Určite niekedy vyskúšam.

Zobraziť profil zutu
~ 09.12.2015 - 21:43

Syr čedar nastruham na struhadle na jemno alebo na tom hrubsom? A kolko tej majonezy? Len par lyzic, aby vznikla husta hmota?

Zobraziť profil Táňa
~ 10.12.2015 - 17:55

presne tak, syr stačí na hrubo a majonézu tak, aby si mala z toho hmotu, ktorú dáš na pečienku, aby to tam držalo...

Zobraziť profil EvA
~ 28.12.2015 - 11:50

úžasné, krásne, 100% chutné, nemám slov... aj keď už mám mäsa tieto sviatky plné zuby toto by som mohla urobiť na Silvestra - na teplo aj na studeno určite dobrá voľba, ale asi neurobím lebo aj deti si rozkázali len niečo úplne ľahké keď prídu na Nový rok, takže bude kyslá šošovica a zeleninový šalát s kuracími nugetkami... no mám dilemu :-) takto to dopadne keď tu ponúkaš také fajnovosti a ja slintám pri obrazovke :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 29.12.2015 - 07:37

Celkom ta chápem Evi. :-)