Na Silvestra a v iné sviatky sa hodia recepty, ktoré nie sú namáhavé a nakŕmia veľa hladných krkov. A toto je presne ten recept. Bravčová pečienka je cez noc marinovaná, druhý deň pokrytá syrovou perinou a potom sa už len pomaly pečie. Podlieva sa kvalitným bielym vínom.

Môžete ju podávať teplú, ale výborná je aj na studeno so zeleninou a voňavým domácim chlebíkom.

Sviatočná pečienka

Bravčové mäso ponarezujeme, ostrým nožíkom urobíme dierky a do každej zasunieme kúsok cesnaku.

Vymiešame marinádu podľa svojej chuti. V tomto recepte sú tri lyžice oleja, dve lyžice horčice, štipka chilli a kurkumy, nasekaný čerstvý rozmarín a petržlenová vňať. Marinádu nalejeme na mäso. Cibuľu nakrájanú na lupienky a kúsky cesnaku rozložíme okolo mäsa.

Marinádou som poriadne ponatierame celý kus mäsa, osolíme a necháme zakryté fíliou do druhého dňa odležať.

Na druhý deň nastrúhame syr, vymiešame ho s trochou majonézy a lisovaným cesnakom. Hmotu som rozložíme po vrchnej časti mäsa a dlaňami uhladíme. Podlejeme bielym vínom.

Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a zakryté alobalom pečieme asi hodinu a pol.

Po hodine dáme alobal dole a mäso dopečieme odokryté, dokiaľ sa syrová perina nezapečie.

Túto skvelú šťavnatú pečienku môžeme podávať na teplo s rôznymi prílohami.

A výborná je tiež na studeno, s čerstvým chlebíkom a zeleninou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil bodulka
~ 07.06.2013 - 20:51

vyzera to fantasticky,mame nedelny obed

Zobraziť profil Táňa
~ 07.06.2013 - 21:02

tiež by som taký obed brala :-)

Zobraziť profil mavy
~ 02.01.2014 - 16:01

toto vyzerá luxusne, blahoželám

Zobraziť profil Motyka
~ 24.09.2014 - 20:13

Toto musí byť výborné. Určite niekedy vyskúšam.

Zobraziť profil zutu
~ 09.12.2015 - 21:43

Syr čedar nastruham na struhadle na jemno alebo na tom hrubsom? A kolko tej majonezy? Len par lyzic, aby vznikla husta hmota?

Zobraziť profil Táňa
~ 10.12.2015 - 17:55

presne tak, syr stačí na hrubo a majonézu tak, aby si mala z toho hmotu, ktorú dáš na pečienku, aby to tam držalo...

Zobraziť profil EvA
~ 28.12.2015 - 11:50

úžasné, krásne, 100% chutné, nemám slov... aj keď už mám mäsa tieto sviatky plné zuby toto by som mohla urobiť na Silvestra - na teplo aj na studeno určite dobrá voľba, ale asi neurobím lebo aj deti si rozkázali len niečo úplne ľahké keď prídu na Nový rok, takže bude kyslá šošovica a zeleninový šalát s kuracími nugetkami... no mám dilemu :-) takto to dopadne keď tu ponúkaš také fajnovosti a ja slintám pri obrazovke :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 29.12.2015 - 07:37

Celkom ta chápem Evi. :-)