Buchtičky v mlieku pečené

emko ~ 1. apríl 2014 - 14:49

Toto je jeden naozaj skvelý recept. Jedná sa o lahodnú verziu klasických dukátových buchtičiek, vylepšenú o jedinečnú chrumkavú cukrovú krustu. Buchtičky sú pritom vo vnútri ľahulinké ako pierko. Vylepšenie spočíva v záverečnej úprave pred vložením do rúry. Buchtičky v mlieku pečené sa podávajú s kokosovým krémom.

Suroviny
50
ml
200
ml
1
ks
1
PL
 
štipka
Posýpka:
 
 
Zálievka:
 
 
400
ml
100
g
Kokosový krém:
 
 
100
g
50
ml
50
g

Kysnuté cesto na buchtičky pripravíme klasickým spôsobom, alebo použijeme pekárničku.

Trocha podkysnuté cesto rozdelíme na 4 úzke valčeky a nakrájame malé buchtičky.

Poukladáme ich vedľa seba do malého pekáčika, alebo do formy s vyšším okrajom.

Naplnený pekáčik s buchtičkami zakryjeme utierkou a necháme poriadne nakysnúť. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.

A teraz nastáva ten okamih, ktorý z obyčajných buchtičiek urobí famózne buchtičky s cukrovou krustou. Buchtičky zalejeme horúcim mliekom, v ktorom je rozpustené maslo. Množstvo uvedené v surovinách je len orientačné, pretože záleží od veľkosti pekáča a od toho, ako husto máte buchtičky poukladané. Mliečno-maslová zálievka by mala pokryť celý obsah pekáča asi do 4/5. Čiže aby buchtičky v mlieku akoby plávali.

Po celom povrchu buchtičky zasypeme. To už každý podľa svojej chuti. Ja som nešetrila, lebo cesto sladké nie je a ani zálievka nebola osladená.

Pekáčik vložíme do rúry a pečieme najskôr na 200 stupňov asi 20 minút. Potom na 180 stupňov dopekáme, dokým sa mlieko nevsaje a hore sa neurobí z cukru krusta ešte asi 30 minút.

Na obrázku je vidieť, ako sa buchtičky upiekli, mlieko sa vsalo do cesta a povrch je chrumkavý.

Kokosové mlieko s cukrom a škrobom privedieme k varu, krátko prevaríme, odstavíme, pridáme rum a zjemníme maslom. Všetko za stáleho šľahania metličkou. Krém nesmie byť hustý ako puding, skôr ako vanilkový krém na dukátové buchtičky. Upečené buchtičky sa namáčajú do tohoto lahodného krému.

Komentáre

Frezia ~ 23. apríl 2016 - 7:47

Tie musia byt fantastice, zajtra ich urobim. Dakujem za recept.

0

bonka ~ 9. apríl 2014 - 10:59

Veľmi pekne ďakujem za tento recept, ja som ho kedysi dávno robievala, bol uverejnený v časopise BURDA, lenže časopis už dávno nemám a po rokoch som recept nevedela nájsť, až teraz, na Vašej stránke. Nikde sa tento recept neuvádza. Ale kedˇ som videla Váš komentár, od koho máte tento recept, tak som ihnedˇ vedela, že to bude presne to, čo som márne hľadala. Ešte raz, veľká VĎAKA :)

0

aja ~ 7. november 2013 - 9:39

teď jsem dodělala a jsou výborné ....buchtičky budu dělat už jen takto díky za recept :-))

0

Mária ~ 5. september 2013 - 5:18

Opäť zaujímavý, pre mňa, nový recept, určite vyskúšam ..... pridám moju skúsenosť, dukátové buchtičky vykrajujem malým kolieskom na pagáčiky, cesto samozrejme rozvaľkám, asi tak na 1 cm hrúbku, potom každé koliesko namočím do rozpusteného masla a uložím na plech, povrch posypem mletými orechmi, alebo škoricovým cukrom. Krém, klasika, vanilkový. Buchtičky sa nespečú, dobre sa oddeľujú, po upečení.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj