Buchtičky v mlieku pečené

Toto je jeden naozaj skvelý recept. Jedná sa o lahodnú verziu klasických dukátových buchtičiek, vylepšenú o jedinečnú chrumkavú cukrovú krustu. Buchtičky sú pritom vo vnútri ľahulinké ako pierko. Vylepšenie spočíva v záverečnej úprave pred vložením do rúry. Buchtičky v mlieku pečené sa podávajú s kokosovým krémom.
400 |
g | múka polohrubá |
50 |
ml | olej |
200 |
ml | mlieko |
1 |
ks | vajce |
20 |
g | droždie čerstvé |
1 |
PL | cukor |
štipka | soľ | |
Posýpka: |
||
100 |
g | cukor mletý (práškový) |
1 |
ks | cukor vanilkový |
Zálievka: |
||
400 |
ml | mlieko |
100 |
g | maslo |
Kokosový krém: |
||
400 |
ml | mlieko kokosové |
100 |
g | cukor |
1 |
PL | škrob kukuričný |
50 |
ml | bacardi |
50 |
g | maslo |
A teraz nastáva ten okamih, ktorý z obyčajných buchtičiek urobí famózne buchtičky s cukrovou krustou. Buchtičky zalejeme horúcim mliekom, v ktorom je rozpustené maslo. Množstvo uvedené v surovinách je len orientačné, pretože záleží od veľkosti pekáča a od toho, ako husto máte buchtičky poukladané. Mliečno-maslová zálievka by mala pokryť celý obsah pekáča asi do 4/5. Čiže aby buchtičky v mlieku akoby plávali.
Komentáre
renullka
01.09.2013 - 08:56
Mária
05.09.2013 - 15:18
zuzzulka
13.09.2013 - 11:06
aja
07.11.2013 - 20:39
bonka
09.04.2014 - 20:59
Frezia
23.04.2016 - 17:47