Jednoduchý rýchly recept na prípravu rybky s výbornou omáčkou.

Losos s medovou omáčkou

Suroviny

 

4

porcie losos čerstvý
štipka soľ

1

PL maslo

2

PL olej olivový

1

ks citrón

1

ks šalotka
štipka zázvor

2

strúčiky cesnak

1

ks chilli paprička

1

šálka víno biele

1

PL med

Na troške olivového oleja opečieme plátky lososa, ktoré sme predtým pokapali citrónovou šťavou a osolili. Plátky opekáme najprv zo strany kde je koža, ktorú sme predtým ponarezali.

Opečieme aj z druhej strany, ale už len na slabučkom plameni a fakt chvíľku, aby sme lososa nevysušili. Odložíme ho bokom, zakryjeme alobalom a dáme do teplej rúry po dobu, než urobíme omáčku.

Na panvici na olivovom oleji orestujeme na celkom jemno nasekanú šalotku, postrúhaný kúsok zázvoru a nasekanú chilli papričku. Podlejeme trochou vína a prevaríme. Ochutíme soľou, pretlačným cesnakom a lyžicou medu. Pridáme nasekané čerstvé bylinky. Napríklad šalviu a oregáno. Omáčku zredukujeme a zjemníme maslom, ktoré nám ju pekne zahustí.

Podávame s varenými zemiakmi. Lososa prelejeme omáčkou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa