Chutné, šťavnaté plátky pečeného bravčového mäsa s výborným výpekom. Aby nebolo bravčové pliecko po upečení suché, použite tento spôsob prípravy. Samozrejme sa dá takto upiecť aj krkovička, alebo bôčik. Korenie na obaľovanie do múčnej zmesi môžete použiť aké máte radi. Celkom stačí paprika a mleté čierne korenie. Kto má rád zmes grilovacieho korenia, tiež sa dá. Výborne sa na tento druh mäsa hodí maďarská mletá paprika so štipkou kari korenia. Vtedy vznikne aj pekná farba výpeku a samozrejme výborná chuť. Cibuľou a cesnakom nešetríme, nech to stojí za to. Výpeku je dosť a keď zostane a stuhne, je to super nátierka na čerstvý domáci chlebík. Dobrú chuť!

Bravčové pliecko na cibuli

Suroviny

 

1500

g bravčové pliecko

4

PL masť bravčová

4

ks cibuľa

10

strúčikov cesnak
soľ
rasca celá

Na obaľovanie:

4

PL múka hladká
štipka korenie kari

1

KL paprika mletá sladká

Bravčové pliecko nakrájame na hrubé rezne, asi po 2 cm. Pekáč vytrieme dvomi lyžicami masti a hojne posypeme na hrubé polkolieska nakrájanou cibuľou a očistenými celými strúčikmi cesnaku. Posypeme rascou podľa chuti.

V hladkej múke rozmiešame koreniny (bez soli) a na panvici rozohrejeme zbytok bravčovej masti. Pláty mäsa (nenaklepané) obaľujeme v múčnej zmesi a opečieme z oboch strán, z každej asi dve minúty, aby sa mäso zatiahlo. Vďaka múčnemu obalu zostane všetka šťava v mäse. Opečené mäso poukladáme pomocou klieští do pekáča na cibuľu. Až teraz ho podľa chuti osolíme.

Pod panvicou znížime plameň, zalejeme asi pol litrom horúcej vody a krátko povaríme. Týmto výpekom zalejeme mäso v pekáči. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a nezakryté pečieme za občasného polievania výpekom. Po pol hodine mäso obrátime a dopečieme do zlatova. Múčny obal sa z mäsa pri pečení postupne v šťave rozpustí a zahustí finálny výpek.

Podávame s restovanými zemiakmi, ryžou, alebo zemiakovou kašou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil janka113
~ 08.08.2015 - 19:19

Krásny receptík...môžem použiť aj bravčové karé, alebo radšej nie...

Zobraziť profil Táňa
~ 08.08.2015 - 20:53

Môžeš použiť aj karé, ak ho máš rada :-) mne je na pečenie suché

Zobraziť profil kimlo
~ 04.06.2017 - 14:26

Spravil som ho v pomalom hrnci, je to výborné!

Zobraziť profil emko
~ 05.06.2017 - 11:31

Vyzerá super :)