Dusená pečeň na slanine

emko ~ 5. august 2013 - 14:28

Jedno z lacnejších jedál. Dalo by sa povedať obed pre štyroch za pár korún :)
Použiť môžete bravčovú aj hovädziu pečeň, hovädzia je väčšinou mäkšia ako bravčová, ale ak dobre pripravíte bravčovú, tvrdá určite nebude.

Suroviny

Bravčovú pečeň odblaníme, nakrájame na kúsky a namočíme do osolenej vody. To aby pečeň stratila horkosť a špecifickú pachuť, zároveň nasiakne soľ a potom pri dusení už nemusíme soliť. Zatiaľ si pripravíme na plech nové zemiaky, ktoré budú ako príloha. Dáme ich pokrájané na papier, premiešame so soľou, štipkou papriky a s olejom. Dáme ich piecť do rúry na 200 stupňov.

Keď máme zemiaky v rúre, nakrájame na maličké kocky slaninu a osmažíme ju v hrnci (bez tuku, slanina pustí tuku dosť). Pridáme opiecť nasekanú cibuľku do hneda a potom prihodím osušenú pečeň. Prudko orestujeme, aby sa zatiahla, pridáme korenie a rascu, podlejeme trochu vodou a dusíme pod pokrievkou pomaly celkom do mäkka. Medzitým sa upečú zemiaky. Prebytočnú tekutinu v pečeni zahustíme štipkou solamylu rozmiešaného vo vode a prevaríme.

Pečeň môžeme podávať so zemiakmi alebo s ryžou a kyslou uhorkou. Ak by sme pripravovali kuraciu pečeň, namáčať v slanej vode nemusíme a skrátime aj dobu dusenia, aby sa nám kúsky nerozsýpali.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj