Tento hrnčekový koláčik zvládnu aj začiatočníci. Jednoduchá príprava, netreba mixér, ani váhu. Je šťavnatý a zvyčajne veľmi rýchlo aj zjedený :)

Rozpis je na jeden menší plech, alebo pekáčik.
1 hrnček - 250 ml

Študentský hrnkáč

Suroviny

 

1

hrnček mlieko

1/4

hrnček olej

1/2

hrnček cukor

1

hrnček múka polohrubá

1

ks kypriaci prášok

2

ks vajce

1

ks cukor vanilkový

Ostatné:

2

ks jablko

1

ks cukor škoricový

Posýpka:

1/2

hrnček múka polohrubá

1/2

hrnček cukor

1/4

hrnček maslo

Do jednej misky nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká a zľahka ich zmiešame so škoricovým cukrom. V druhej miske spravíme posýpku tak, že múku, cukor a maslo rukami pomrvíme na polosypkú zmes.

V tretej miske pripravíme cesto. Do mlieka dáme olej a vajcia, rozšľaháme metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridáme cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešame na riedke cesto.

Na plech dáme papier, troška ho pomastíme a cesto vylejeme. Na cesto rukou jemne porozhadzujeme nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypeme všetko posýpkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 30 až 40 minút. Počas pečenia rúru neotvárame.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil veronika353
~ 12.09.2013 - 21:27
Recept jsem poslala našemu nejmladšímu,ať si koláč upeče:-)