Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou studenej kuchyne. Hlavne u nás sa bez poctivých chlebíčkov žiadna oslava neobíde.

Hermelínový šalát je jedným z mnohých šalátov, ktoré sú vhodné ako na chlebíčky, tak i na studené misy a v neposlednom rade je to jednoducho rýchla večera.

Z množstva uvedených surovín pripravíte jeden a pol kila chutného domáceho hermelínového šalátu bez všetkých éčiek a stabilizátorov, ktoré sa do šalátu vo veľkovýrobe pridávajú.

Hermelínový šalát

Najskôr uvaríme na tvrdo vajíčka, schladíme a očistíme. Cibuľu nasekáme celkom na jemno a osolíme ju, aby zmäkla a pridáme ku nej mleté korenie. Hermelíny, alebo iné syry s bielou plesňou na povrchu pozdĺžne prekrojíme, nakrájame na pásiky a následne na menšie kocky.

Sterilizované uhorky nastrúhame na cviklovom strúhadle. Sterilizovanú kápiu nasekáme celkom na jemno. Nakrájanú šunku ešte pokrájame na pásiky a následne na maličké kocky. Vychladené vajíčka pretlačíme na zemiakovom koliesku.

Takto pripravené suroviny dáme do väčšej misky a premiešame s majonézou. Ochutíme cukrom, podľa potreby octom a nezabudneme pokvapkať worcesterom. Všetko spolu premiešame a podľa potreby rozriedime sladkou smotanou. Podávame s čerstvým pečivom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Siu
~ 16.01.2015 - 20:18
Prave som ho dokoncila. A neviem sa ho dojest :D skvela mnamka