Rozmarínová omáčka je chuťovo intenzívna a sýta. Hodí sa k mäsovým steakom či pečenému kuraťu, avšak výborne doplní aj samotné zemiaky. Základom omáčky je samozrejme čerstvý rozmarín.

Rozmarínová omáčka

Suroviny

 

80

g maslo

2

PL olej olivový

6

stonky rozmarín čerstvý

1

strúčik cesnak

1

PL múka hladká

400

ml vývar

400

g smotana na šľahanie

1/4

KL korenie biele mleté

podľa chuti

soľ

Rozmarín umyjeme a nasekáme na drobno. Strúčik cesnaku pretlačíme. Na panvici rozpálime olej s maslom, pridáme cesnak, rozmarín a pár minút restujeme.

Vmiešame lyžicu hladkej múky, premiešame a vlejeme studený vývar. Zamiešame a varíme niekoľko minút za občasného miešania. Ide o to, aby sa tekutina zredukovala.

Pridáme šľahačku a redukujeme ešte 15 až 20 minút do požadovanej konzistencie. Okoreníme bielym korením a osolíme podľa chuti.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa