Rozmarínová omáčka

emko ~ 18. máj 2014 - 11:37

Rozmarínová omáčka je chuťovo intenzívna a sýta. Hodí sa k mäsovým steakom či pečenému kuraťu, avšak výborne doplní aj samotné zemiaky. Základom omáčky je samozrejme čerstvý rozmarín.

Suroviny
80
g
1
strúčik
400
ml
podľa chuti
 

Rozmarín umyjeme a nasekáme na drobno. Strúčik cesnaku pretlačíme. Na panvici rozpálime olej s maslom, pridáme cesnak, rozmarín a pár minút restujeme.

Vmiešame lyžicu hladkej múky, premiešame a vlejeme studený vývar. Zamiešame a varíme niekoľko minút za občasného miešania. Ide o to, aby sa tekutina zredukovala.

Pridáme šľahačku a redukujeme ešte 15 až 20 minút do požadovanej konzistencie. Okoreníme bielym korením a osolíme podľa chuti.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj