Včera bola nedeľa a mali sme pečené kura. Ako dezert som urobila palacinky. Z každého som trochu odložila a už sa začala tešiť na pondelok na palacinky Hortobágy. Nie je to originál maďarský recept, skôr moja upravená praktická rýchla verzia. Ale aj tak ju máme veľmi radi. Palacinky Hortobágy sú výborným predjedlom, ale zasýtia aj ako hlavný chod.

Palacinky Hortobágy

Suroviny

Nakrájame jednu veľkú, alebo dve menšie cibule najemno. Orestujeme na oleji spolu s chilli a troškou cukru. Osolíme a premiešavame na väčšom plameni asi 5 minút, kým nie je cibuľka do zlatista opečená. Potom pridáme sladkú papriku a múku, premiešame a stíšime plameň na minimum.

Prilejeme vodu a na miernom plameni za stáleho miešania varíme asi ďaľších 5 minút do zhustnutia.

Pridáme šľahačku a znovu prevaríme asi 3-5 minút.

Za hrsť kuracieho mäsa, pečeného, prípadne vareného, zohrejeme s trochou omáčky a zabalíme ho do palacinky. Na tanieri palacinku ešte prelejeme omáčkou a ozdobíme trochou kyslej smotany.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 12.08.2013 - 19:59

vyzera to velmi chutne ;)

Zobraziť profil emko
~ 12.08.2013 - 20:01

sa nezda, ale je to velmi syte..
a moj maly zboznuje cibulu, tak dnes zjedol dve take palacinky ;)