K príprave tejto rýchlej hrnčekovej bublaniny vám okrem plechu na pečenie o veľkosti 28 x 40 cm stačí jedna miska a jedna metlička. Ovocie môžete dať aké chcete, ale najchutnejšia je s čerstvými slivkami.

Hrnček - 250 ml.

Maková bublanina

Suroviny

 

Cesto:

1

hrnček mak mletý

1,5

hrnčeka múka polohrubá

1

hrnček cukor krupica

1

hrnček mlieko

0,5

hrnčeka olej

2

ks vajce

1

ks kypriaci prášok

Je to fakt rýchlovka. Do misky dáme najskôr všetky sypké suroviny, prilejeme tekuté, pridáme vajcia a kypriaci prášok. Premiešame metličkou, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cukor môžete použiť aj iný druh, bublanine to neublíži.

Na vrch rozvrstvíme na kocky pokrájané vykôstkované čerstvé slivky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi pol hodiny. Pre istotu vyskúšajte špajdľou, či je stred bublaniny upečený.

Po miernom vychladnutí bublaninu nakrájame. Ak máte kyslejšie slivky, povrch koláča môžete pocukrovať mletým cukrom. Skúšala som ju piecť už aj s marhuľami a višňami - tiež fajnotka :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 25.07.2014 - 11:21

normálne sa teším , sliviek je dosť :-) decká sa potešia :-)

Zobraziť profil slniecko16
~ 28.07.2014 - 10:06

tak tuto som robila cez vikend, len namiesto maku som dala struhany kokos a namiesto mlieka kokosove mlieko - s nektarinkami, vynikajuca!

Zobraziť profil zadina
~ 07.08.2014 - 07:09

tak tohle jsem upekla mužíčkovi,má rád makové buchty,děkuji za výborný recept,chutnalo mu moc...

Zobraziť profil womAnka
~ 04.10.2015 - 21:15

rýchlo upečená...ešte rýchlejšie zjedená, mizla pred očami :)

Zobraziť profil orinka
~ 08.10.2015 - 14:37

Potřebovala jsem bleskově udělat něco sladkého po obědě a toto přišlo jako na zavolanou. Všecko všecičko jsem doma měla! Recept sklidil velký úspěch a manžel ani nepoznal, že mi to nedalo skoro žádnou práci. Moučník je výborný, šťavnatý, nepřeslazený a jelikož je tam mák a mléko, tak i zdravý. Děkuju.

Zobraziť profil zutu
~ 08.06.2016 - 14:28

bublanina nam chutila, tentokrat som pouzila slivky zavarane :-) ked bude sezona cerstych, pouzijem tie

Zobraziť profil monov
~ 23.10.2017 - 21:52

ahoj, tak som dnes piekla, manzel miluje mak a odchadza vzdy na cas do zahranicia, tak ho vzdy balim, vyvaram a zacala som mu aj vypekat, nech mu tolko domov nechyba a musim povedat, ze tento recept je jeden z tych top, velka mnamka, urcite bude u nas na stole pravidelne :-)

Zobraziť profil emko
~ 24.10.2017 - 08:19

Ahoj :) ja som tiež makoholik a pamätám si dobre, ako som vždy v zahraničí túžila po maku a nechápala, že s tam nedá normálne zohnať..