Punčáky sú naším favoritom v zákuskoch. Sú voňavé a extra šťavnaté.

Použite hlboký plech veľký 40x40 cm.

Punčáky

Suroviny

 

3 x korpus:

5

ks vajce

8

PL voda

250

g múka polohrubá

200

g cukor mletý (práškový)

1/2

ks kypriaci prášok

Ostatné:

500

g džem pikantný

podľa potreby

sirup punčový

Citrónová poleva:

300

g cukor mletý (práškový)

2

ks citrón

Punčový sirup pripravíme tak, že zmiešame 500 ml malinového sirupu, 100 ml rumu, šťavu z jedného citróna a z jedného pomaranča a asi 100 ml vody.

Najskôr upečieme 3x piškótový korpus, každý z 5 vajec. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, po lyžiciach pridávame vodu a postupne vmiešame múku s kypriacim práškom. Potom len zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Hmotu rozotrieme na papier na plechu a dáme piecť na 180 stupňov, necelých 20 minút. Takto upečieme všetky tri korpusy.

Spodný korpus necháme na plechu a natrieme ho väčšou polovicou džemu. Na to položíme druhý korpus a poprskáme ho pomarančovým sirupom, asi 100 ml. Potom namočíme štetec do punčového sirupu a postupne navlhčíme celý stredný korpus. Natrieme ho zbytkom džemu a položíme naň tretí korpus. Poriadne dlaňami všetko stlačíme, zakryjeme fóliou, zaťažíme druhým plechom a dáme na noc do chladničky.

Druhý deň punčový rez polejeme citrónovou polevou: 300g cukor mletý, šťava z dvoch citrónov a trošku potravinárskeho farbiva sa poriadne vymieša. Ak je poleva hustá, pridá sa po lyžiciach horúca voda.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 16.12.2015 - 16:00

Pri mojej narodeninovej kytici sa krasne vynimaju lahodne puncaky , ktore som k tejto prilezitosti pripravila🌺🌻🌼🌹🌷
Podla tychto receptov sa to pecie samo😀