Tieto pletienky z kysnutého cesta dlho vydržia mäkkučké, preto ich zvyknem robiť rovno štyri z jedného kila múky. Dve zjeme čerstvé a dve dám po upečení zamraziť.

Čokoládové resanky

Suroviny

 

Cesto:

900

g múka hladká

150

ml olej

7

g droždie sušené

400

ml voda

3

ks vaječný žĺtok

100

g cukor

1

ks cukor vanilkový

1

KL kôra citrónová

Ostatné:

100

g múka hladká

1

ks vajce

40

ml mlieko
lupienky mandľové

Plnka:

500

ml mlieko

2

ks puding čokoládový

100

g čokoláda

200

g tuk 100%

200

g cukor

Z uvedených surovín spracujeme jemné cesto, ktoré necháme asi pol hodiny podkysnúť.

V mlieku s cukrom uvaríme pudingové prášky na hustú kašu a do horúceho pridáme rozpustiť čokoládu a stužený pokrmový tuk. Tyčovým mixérom vytvoríme ľahko rozotierateľný čokoládový krém, ktorý necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, z ktorých vytvarujeme bochníčky a necháme ďalších desať minút podkysnúť.

Bochníčky cesta vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou.

Zvinieme ich ako závin.

Vždy dva kusy na jednom konci spojíme a prepletieme. Spojíme aj na druhom konci.

Preložíme ich na plech s pečiacim papierom, potrieme ich vajcom rozšľahaným v troške mlieka a necháme ešte aspoň pol hodiny podkysnúť. Pred tým, ako ich dáme piecť potrieme ich ešte raz a posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi dvadsať minút a potom ďalších pätnásť minút pri nižšej teplote - asi 165 stupňov.

Po upečení resanky necháme vychladnúť a krájame ich ako vianočku.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 01.07.2013 - 10:11
Krásne, čokoládové , to môžeme všetci v rodine,a ríbezle čo máš na foto tiež. Pekný začínajúci týždeň, začala som zubárom. J&j
Zobraziť profil Táňa
~ 01.07.2013 - 10:14
:-) nepríjemné...drž sa!
Zobraziť profil Janaja
~ 06.09.2014 - 10:51
Tak zas po dlhej dobe som urobila resanku a splietla som ju z 3 prameňov ako vianočku :), vonia nám celý byt :)
Zobraziť profil StankaM
~ 24.04.2015 - 18:25
Tak mi slinky tiekli,že som neodolala a musela som to vyskúšať......stálo to zato...vynikajúci recept ....ďakujem