Čokoládové resanky

emko ~ 20. marec 2016 - 9:10

Tieto pletienky z kysnutého cesta dlho vydržia mäkkučké, preto ich zvyknem robiť rovno štyri z jedného kila múky. Dve zjeme čerstvé a dve dám po upečení zamraziť.

Suroviny
Cesto:
 
 
150
ml
400
ml
100
g
Ostatné:
 
 
1
ks
40
ml
Plnka:
 
 
500
ml
100
g
200
g
200
g

Z uvedených surovín spracujeme jemné cesto, ktoré necháme asi pol hodiny podkysnúť.

V mlieku s cukrom uvaríme pudingové prášky na hustú kašu a do horúceho pridáme rozpustiť čokoládu a stužený pokrmový tuk. Tyčovým mixérom vytvoríme ľahko rozotierateľný čokoládový krém, ktorý necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, z ktorých vytvarujeme bochníčky a necháme ďalších desať minút podkysnúť.

Bochníčky cesta vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou.

Zvinieme ich ako závin.

Vždy dva kusy na jednom konci spojíme a prepletieme. Spojíme aj na druhom konci.

Preložíme ich na plech s pečiacim papierom, potrieme ich vajcom rozšľahaným v troške mlieka a necháme ešte aspoň pol hodiny podkysnúť. Pred tým, ako ich dáme piecť potrieme ich ešte raz a posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi dvadsať minút a potom ďalších pätnásť minút pri nižšej teplote - asi 165 stupňov.

Po upečení resanky necháme vychladnúť a krájame ich ako vianočku.

Komentáre

StankaM ~ 24. apríl 2015 - 8:25

Tak mi slinky tiekli,že som neodolala a musela som to vyskúšať......stálo to zato...vynikajúci recept ....ďakujem

0

Janaja ~ 6. september 2014 - 12:51

Tak zas po dlhej dobe som urobila resanku a splietla som ju z 3 prameňov ako vianočku :), vonia nám celý byt :)

0

jerica ~ 1. júl 2013 - 12:11

Krásne, čokoládové , to môžeme všetci v rodine,a ríbezle čo máš na foto tiež.
Pekný začínajúci týždeň, začala som zubárom.

J&j

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj