Táto rýchla jednoduchá bublanina je výborná s jahodami, ríbezľami, alebo aj čerešňami. Dokonca som ju robila aj s tvarohom, čo bolo celkom fajn. Výhodou je, že ju pečiem vždy vo vysokom, stredne veľkom plechu s odopínacím okrajom a bublanina ostane aj po vychladnutí krásne vysoká. Tento plech používam na tortu v tvare veľkej knihy, alebo na punčáky.

Na bublaninu nepotrebujeme mixér, stačí metlička a miska.

Jahodová bublanina

Suroviny

Príprava jahodovej bublaniny je veľmi jednoduchá. Do veľkej misy dáme olej, mlieko, vajcia a cukor. Metličkou vymiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a jedlou sódou. Poriadne vymiešame a vylejeme na hlboký plech.

Na cesto nasypeme čerstvé jahody a dáme piecť na 180 stupňov asi 35 minút.

Pre istotu drevenou špajdľou vyskúšame, či je bublanina upečená. Pečieme, kým nebude špajdľa čistá.

Tým, že plech pred pečením vytrieme maslom, budeme mať chrumkavé aj okraje.

Jahodovú bublaninu necháme chvíľku vychladnúť a nakrájame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil zuzka75
~ 14.07.2013 - 17:28

bublaninu som robila s ríbezlami a musím povedať,že bola fantastická...

Zobraziť profil Táňa
~ 14.07.2013 - 17:38

Zuzka dakujem :-)

Zobraziť profil zimmi
~ 19.06.2014 - 23:31

je super, lebo je jej strašne veľa v tom plechu :) ale moja skúsenosť je že určite menej cukru, ja používam hnedý, dala som 300 g + vanilkový ( a myslím že som kľudne mohla dať ešte menej a na budúce aj dám :) ale inak super :)

Zobraziť profil Trudka4
~ 23.05.2015 - 17:11

Táni, dnes jsem upekla bublaninu podle tohohle tvého receptu a je podle mé rodinky úplně mňamková.
P.S. Cukru jsem dala jen 300 g.

Zobraziť profil Táňa
~ 23.05.2015 - 17:37

Ďakujem za fotku, vyzerá super :-)

Zobraziť profil Frezia
~ 07.06.2015 - 09:17

Fantasticka bublanina, nadychana, robila som ju prvy raz tiez s jahodami. Dnes ju upeciem s malinami a cucoriedkami. Dakujem za vyborny recept.

Zobraziť profil Táňa
~ 07.06.2015 - 09:30

No super, tiež som ju piekla pred týždňom a mala opakovaný úspech. Hlavne je jednoduchá a ozaj výborná...

Zobraziť profil MarikaF75
~ 14.06.2015 - 11:26

Napecene. Pouzila som visne a bezlepkovu muku. Chuti nam.

Zobraziť profil zutu
~ 29.05.2016 - 15:50

Nabuduce urobim z 1/2 davky, kedze mam mensi plech :-)
Nasa je samozrejme zo spaldovej muky.
Nakoniec som prepla na horny aj spodny ohrev elektricku ruru pri dopekani.