Jahodová bublanina

emko ~ 12. máj 2024 - 4:07

Táto rýchla a jednoduchá bublanina je výborná s jahodami, ríbezľami, alebo aj čerešňami. Dokonca som ju robila aj s tvarohom, čo bolo celkom fajn. Je dobré ju piecť vo vysokom, stredne veľkom plechu s odopínacím okrajom. Na bublaninu nepotrebujeme mixér, stačí metlička a miska. 

Na bonvivánoch mám niekoľko skvelých receptov na bublinu, tak sa prosím inšpirujte.

Skvelá je bublanina tvarohová, kefírová, tiež čerešňová a moja najobľúbenejšia maková! :)

Suroviny

Príprava jahodovej bublaniny je veľmi jednoduchá. Do veľkej misy dáme olej, mlieko, vajcia a cukor. Metličkou vymiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a jedlou sódou. Poriadne vymiešame a vylejeme na hlboký plech.

Na cesto nasypeme čerstvé jahody a dáme piecť na 180 stupňov asi 35 minút.

Pre istotu drevenou špajdľou vyskúšame, či je bublanina upečená. Pečieme, kým nebude špajdľa čistá.

Tým, že plech pred pečením vytrieme maslom, budeme mať chrumkavé aj okraje.

Jahodovú bublaninu necháme chvíľku vychladnúť a nakrájame.

Komentáre

sabishi ~ 18. november 2018 - 11:20

U nas doma sa uz ziadna ina bublanina nerobi. Odkedy som objavila tento recept, nemam dovod s bublaninou experimentovat. Moc dakujem za tento vyborny recept :-)

0

sunnysun ~ 16. máj 2018 - 13:08

Dobry den prosim Vas aky velky bol vas pekac na bublaninu? Mohli by ste mi prosim napisat rozmery? mj ma 39x25 /vnutro/ a neviem ci nebude maly. Dakujem za odpoved

0

zutu ~ 29. máj 2016 - 5:50

Nabuduce urobim z 1/2 davky, kedze mam mensi plech :-)
Nasa je samozrejme zo spaldovej muky.
Nakoniec som prepla na horny aj spodny ohrev elektricku ruru pri dopekani.

0

Frezia ~ 7. jún 2015 - 11:17

Fantasticka bublanina, nadychana, robila som ju prvy raz tiez s jahodami. Dnes ju upeciem s malinami a cucoriedkami. Dakujem za vyborny recept.

0

Trudka4 ~ 23. máj 2015 - 7:11

Táni, dnes jsem upekla bublaninu podle tohohle tvého receptu a je podle mé rodinky úplně mňamková.
P.S. Cukru jsem dala jen 300 g.

0

zimmi ~ 19. jún 2014 - 13:31

je super, lebo je jej strašne veľa v tom plechu :) ale moja skúsenosť je že určite menej cukru, ja používam hnedý, dala som 300 g + vanilkový ( a myslím že som kľudne mohla dať ešte menej a na budúce aj dám :) ale inak super :)

0

zuzka75 ~ 14. júl 2013 - 7:28

bublaninu som robila s ríbezlami a musím povedať,že bola fantastická...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj