Minútka z kuracieho mäsa v geniálnej kombinácii so syrovou omáčkou. Ak sa bojíte prípravy steaku, môžete nakrájať mäso na rezančeky a obaliť ich v tejto omáčke. K jedlu sa hodí ryža, ale možno ešte viac opečené zemiaky.
No a omáčka, na to ako je jednoduchá, vás zaručene očarí. Každá návšteva, ktorá ku mne prišla, nestačila vyblizovať misky. A boli prekvapení, keď pýtali recept a zistili, že skoro nič nie je treba.
Ak nezoženiete gorgonzolu, môžete použiť klasickú nivu. Hlavne sa nebojte bieleho mletého korenia, pretože práve ten dodá omáčke správny šmrnc.

Kuracie prsia gorgonzola

Suroviny

 

Na prípravu omáčky rozpustíme v menšom hnrci kúsky gorgonzoly spolu so smotanou. Ochutíme bielym mletým korením, krátko povaríme a zredukujeme na požadovanú hustotu.

Dva kusy kuracích pŕs vyberieme včas z chladničky, aby neboli príliš studené. Potrieme olivovým olejom a jemne osolíme. Opečieme na grile, alebo na panvici z oboch strán. Opekáme prudko, aby sa mäso zatiahlo a nevysušilo. Pred servírovaním necháme pár minút odpočívať.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil doctoor
~ 20.05.2013 - 20:30
toto je nesmrtelna klasika!mam to velmi rad. fajn obmenou je aj bravcova panenka.
Zobraziť profil jerica
~ 24.07.2013 - 10:10
Aj tvoj receptík je na rýchlovku, perfektnéé :-) ako všetky tvoje:-)