Kuracie prsia gorgonzola

emko ~ 20. október 2015 - 4:31

Minútka z kuracieho mäsa v geniálnej kombinácii so syrovou omáčkou. Ak sa bojíte prípravy steaku, môžete nakrájať mäso na rezančeky a obaliť ich v tejto omáčke. K jedlu sa hodí ryža, ale možno ešte viac opečené zemiaky.
No a omáčka, na to ako je jednoduchá, vás zaručene očarí. Každá návšteva, ktorá ku mne prišla, nestačila vyblizovať misky. A boli prekvapení, keď pýtali recept a zistili, že skoro nič nie je treba.
Ak nezoženiete gorgonzolu, môžete použiť klasickú nivu. Hlavne sa nebojte bieleho mletého korenia, pretože práve ten dodá omáčke správny šmrnc.

Suroviny
štipka
 
 
 
Omáčka:
 
 

Na prípravu omáčky rozpustíme v menšom hnrci kúsky gorgonzoly spolu so smotanou. Ochutíme bielym mletým korením, krátko povaríme a zredukujeme na požadovanú hustotu.

Dva kusy kuracích pŕs vyberieme včas z chladničky, aby neboli príliš studené. Potrieme olivovým olejom a jemne osolíme. Opečieme na grile, alebo na panvici z oboch strán. Opekáme prudko, aby sa mäso zatiahlo a nevysušilo. Pred servírovaním necháme pár minút odpočívať.

Komentáre

doctoor ~ 20. máj 2013 - 10:30

toto je nesmrtelna klasika!mam to velmi rad. fajn obmenou je aj bravcova panenka.

0

jerica ~ 24. júl 2013 - 12:10

Aj tvoj receptík je na rýchlovku, perfektnéé :-) ako všetky tvoje:-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj