- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Rozmýšľala som, či sem mám vôbec tento recept dať, veď rezne obaliť vie každý. Ale "játrové rízky", ako sa im u nás doma vravelo, za to stoja. My sme ich doma jedli veľmi často, bravčová pečeň bola za babku a keď nebolo na mäso, boli rezne z pečene.
Na jar, keď bol v záhradke prvý hlávkový šalát, k nemu mama nasmažila játrových rízkov, uvarila nové zemiaky, k tomu tatarka. Na takéto jedlá sa nezabúda a recept sem dávam len pre inšpiráciu.
Rezne z bravčovej pečene pripravujem len vtedy, keď kúpim u mäsiara pečeň čerstvú a svetlú. Tá tmavá býva tvrdá, vhodnejšia je na dusenie. Nakrájame ju na tenučké asi pol centimetrové plátky, naklepeme a nesolíme. Obalíme v múke, v rozšľahaných vajíčkach, ktoré jemne osolíme, aby obal na rezňoch lepšie chutil.
Komentáre
kimlo ~ 30. november 2017 - 9:33
Pečeň a naklepávať? Veď z toho bude kaša... :-)
klaura ~ 12. február 2014 - 2:29
Nechala som sa inšpirovať ... bola výborná ... :)
nemali sme ju možno aj 10 rokov ... alebo aj viac ... keď u nás pečeň, vždy je restovaná ... :))))