Snehový dezert

emko ~ 1. február 2014 - 13:29

Luxusný snehový dezert so žĺtkovým krémom, banánmi a šľahačkou, bez múky.

Dezert je ako veľká obdĺžniková torta, urobíte z neho 12 veľkých porcií.

Suroviny
Korpus:
 
 
Krém:
 
 
80
ml
300
g
Ostatné:
 
 
2
ks
4
ks

Najskôr pripravíme korpus. Vyšľaháme bielky, postupne do nich prišľahávame cukor, škrobovú múčku a nakoniec šťavu z jedného citróna. Cukor je dobré použiť krupicu, alebo jemný kryštál. Preložíme na papier na plechu 35x40 cm s vyšším okrajom a dáme piecť na 150 stupňov prvú pol hodinu a druhú polhodinu už len na 110 stupňov. Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri obdĺžniky.

Než sa snehový korpus upečie, pripravíme žĺtkový krém. Dnes som volila krém so zašľahaným cukrovým rozvarom, nehrozí žiadna salmonela, nešľahá sa nad parou a nie je varený, zato je skutočne lahodný.
Žĺtky s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Medzitým na sporáku uvaríme rozvar. Do hrnca nasypeme cukor, zalejeme vodou len toľko, aby bol cukor ponorený a povaríme na miernom ohni asi 5 minút - na niť.
Tento rozvar horúci prilejeme k žĺtkom za stáleho šľahania a vyšľaháme do celkového vychladnutia.

Do vychladnutého prišľaháme mäkké maslo. Dbajte na to, aby malo maslo rovnakú teplotu ako krém, inak hrozí, že sa vám krém zrazí (ale aj to sa dá napraviť)
Na kolieska nakrájame banány a v miske vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom - bez cukru! Na jeden plát korpusu natrieme krém.

Poukladáme naň banány, zatrieme šľahačkou a položíme druhý korpus. Toto zopakujeme ešte raz. Na vrchu bude snehový korpus. Zvyšok krému natrieme na boky dezertu. Odspodu krém povyťahujeme stierkou dohora.

Dezert dáme stuhnúť do chladničky a nakrájame.

Komentáre

jerica ~ 1. február 2014 - 6:46

bože !! , to by som si dalaááááá :-) úprimne,priznám sa,ten krém je pre mňa ľúto z desať vajíčok, dá sa aj niečo iné spraviť ? mám desať bielok , samozrejme zo šišiek, a fánok, určite by som niečo vykúzlila :-) Dík :-)

0

EvA ~ 2. február 2014 - 10:41

moje nervy, to vyzerá úžasne... tiež mám v mrazáku kopec bielkov a naša Agátka má meniny, mohla by som sa blysnúť... len neviem, neviem či sa mi to podarí tak ako tebe... si jednička :)

0

Babetta ~ 2. február 2014 - 13:58

10 bílků mám v mrazáku od vánoc, ale 10 žloutků? Udělám jinou náplň...

0

Pavol ~ 2. február 2014 - 3:37

ja to tiez vyskusam,vypada famozne...dikk ,za recept...:)

0

klaura ~ 3. február 2014 - 2:01

Tak mi zas pribudol jeden svost do zbierky ... :)
je to parádny zákusok ... pripomína kardinála a ten je famózny ... :)

0

slavulka1 ~ 14. marec 2014 - 11:46

Úžasne vyzeraju Vaše výtvory a ozaj s láskou pripravené. Ja takto rada a s láskou pečiem.
Tento koláčik ma zaujal a chcem ho upiect, ale chcem sa opýtať, či ho môžem pripraviť deň vopred, či na druhý deň nebude veľmi zvlhnuté to cesto. Vopred ďakujem za odpoveď.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj