Veľmi hustá, chutná a zdravá. Vhodná pre celiatikov a luďí s laktózovou intoleranciou. Je sýta, tak jeden tanier bude každému bohato stačiť. Ustrážte si len chilli papričky, aby nebola priveľmi štiplavá :)

Batátovo-cícerová polievka s kokosovým mliekom

Suroviny

Vopred namočený cícer dáme variť do hrnca zaliaty vodou asi 2 cm nad povrchom cíceru. Kým sa varí, nakrájame na kúsky batáty, nadrobno papričky a cesnak, nastrúhame zázvor a rozdrtíme v mažiari koriander na jemno.

V panvici alebo vo Woku rozpálime kokosový olej. Pridávame postupne najprv cukor, koriander, zázvor, papričky, potom cesnak a biele časti jarných cibuliek. Osolíme a až je zelenina do zlatista orestovaná, zalejeme kokosovým krémom. Necháme prebublávať asi 8 minút.

Zmes z panvice prelejeme do hrnca k uvarenému cíceru, pridáme zelené časti jarných cibuliek a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Dochutíme štavou z pol citróna, prevoníme nastrúhanou citrónovou kôrou. Podľa chuti dosolíme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa