Konečne som sa aj ja odhodlala urobiť domácu jahodovú zmrzlinu. Aj keď nemám zmrzlinovač, dokonca ani naberačku na zmrzlinu, mám odvahu a zmrzlina je perfektná.

Domáca jahodová zmrzlina

Suroviny

Postup je veľmi jednoduchý. Do mixéra som dala obe smotany vymixovať s medom a pridala som čerstvé vychladené jahody. Vlastne všetko treba mať poriadne vychladené, ono to potom rýchlejšie tuhne. Ak by sa vám zdala zmrzlina málo sladká, pridajte cukor alebo med. Ja som mala domáce sladké jahody.

Vymixovanú zmrzlinovú hmotu som preliala do krabičky a vložila zamraziť. Počas mrazenia je treba občas hmotu premiešať stierkou. Po stuhnutí som namočila maličkú naberačku do teplej vody a urobila zo zmrzliny kopčeky. To je všetko. Dobrú chuť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil EvA
~ 03.07.2013 - 16:00

Táni, načo by bol tebe zmrzlinovač :-) žili sme bez neho doteraz a tu sme... a vyraz "mám odvahu" v tejto súvislosti nemá chybu, normálne sa tu chechcem... zmrzlina je parádna :-) šak jako ináč....

Zobraziť profil Táňa
~ 03.07.2013 - 16:12

Ďakujem Evi...nemám zmrzlinovač, ani tie kliešte fajnové, ale som sa vynašla. Mám takú malú antikorovú naberačku a celkom mi to šlo. No a nechcela som napísať do receptu, že nemám ani mrazák, lebo to by mi už nikto neveril. Zmrazovala som v chladničke vo výparníku. Jasné, že som si najprv vzala veľkú krabičku, ktorá mi tam nevliezla, ale napokon to dobre dopadlo.
Nie je umenie urobiť zmrzlinu v modernom stroji, ale v bojových podmienkach :-)

Zobraziť profil EvA
~ 03.07.2013 - 16:52

presne tak... a šikovná baba si vždy poradí :-)