Domáca jahodová zmrzlina

emko ~ 23. jún 2016 - 4:49

Konečne som sa aj ja odhodlala urobiť domácu jahodovú zmrzlinu. Aj keď nemám zmrzlinovač, dokonca ani naberačku na zmrzlinu, mám odvahu a zmrzlina je perfektná.

Suroviny

Postup je veľmi jednoduchý. Do mixéra dáme obe smotany vymixovať s medom a pridáme čerstvé, vychladené jahody. Vlastne všetko treba mať poriadne vychladené, ono to potom rýchlejšie tuhne. Ak by sa vám zdala zmrzlina málo sladká, pridajte cukor alebo med.

Vymixovanú zmrzlinovú hmotu prelejeme do krabičky a vložíme zamraziť. Počas mrazenia je treba občas hmotu premiešať stierkou. Po stuhnutí namočíme maličkú naberačku do teplej vody a urobíme zo zmrzliny kopčeky. To je všetko. Dobrú chuť.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj