- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Skvelý jablkový mrežovník. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Netrhá sa a ide vyvaľkať celkom na tenko. Z tohoto cesta môžeme pripravovať aj štrúdle, alebo drobné koláčiky.
Plech: 35x35cm
Suroviny
Cesto:
Kategórie
Do misky dáme múku, štipku soli, hustú kyslú smotanu a maslo. Rukou spracujeme cesto. Ak je treba, múku prisypeme, pretože vždy záleží ako hustá je smotana. Cesto troška lepí, misku zakryjeme fóliou a dáme na pár hodín do chladničky. Cesto pol hodiny pred vaľkaním vytiahneme z chladničky, aby nebolo studené. Rozdelíme ho na jednu väčšiu a druhú menšiu časť v pomere 1:3. Väčšiu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme na plech. Očistené jablká postrúhame rovno na cesto, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Cukru dávame podľa kyslosti jabĺk.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Sunflowers ~ 4. august 2021 - 11:47
Koláčik je krásny ale na náš vkus trochu suchý a málo sladký. Ja som aj do cesta pridala cukor.
MaciBaum ~ 20. júl 2015 - 8:06
Vy mate vsechny ty dezerty krasne ukazkove! O vikendu jsem pekla vase pudingace, a prestoze nevypadaly tak krasne jako vase, chutnaly vsem moc. Tento recept vidim na pristi vikend ;)