- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Aj keď vyprážaný karfiol s tatarkou je klasika, skúste pripraviť túto skvelú zeleninu aj na trochu iný spôsob. Verím, že nadchne aj tých, ktorí karfiol zrovna nemusia. Karfiol bude šťavnatý a plný chutí.
Ružičky karfiolu je dobré pred pečením marinovať v jogurte pár hodín.
Je to naozaj vynikajúce jedlo, ku ktorému sa ako príloha hodia varené zemiaky.
Suroviny
Marináda:
Ostatné:
Kategórie
Sezóna
Do misky dáme hustý biely jogurt, pridáme všetky koreniny, rozotretý cesnak a podľa chuti osolíme. Vymiešame hustú marinádu. Karfiol rozoberieme na ružičky a pridáme k nemu nasekanú cibuľu. Karfiol vopred nepredvárame. Poriadne ho premiešame s pripraveným ochuteným jogurtom tak, aby sa všetky ružičky obalili. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny marinovať.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
mima26 ~ 14. jún 2016 - 3:50
Mňam :-) Super recept, veľmi mi chutilo. Chcem sa však spýtať, aký význam má papier? Ďakujem
emko ~ 15. jún 2016 - 12:30
In reply to Mňam :-) Super recept, veľmi by mima26
aby si nemala toľko práce s umývaním pekáča ;)
Milada ~ 4. jún 2015 - 11:22
Dobrý den, květák nám chutnal, ale chci se zeptat. Po upečení zůstal v podstatě surový, je to tak v pořádku? Nebo dělám někde chybu?
Tana ~ 4. jún 2015 - 11:34
In reply to Dobrý den, květák nám chutnal by Milada
Surovy neni, vsak je peceny, len nieje makky, ale chrumkavy, a zalezi aj od druhu karfiolu, niekedy kupim tvrdy ako kamen a inokedy riedky...
Milada ~ 5. jún 2015 - 6:05
In reply to Surovy neni, vsak je peceny, by Tana
Zkusim znovu a mensi kousky, chut byla fajn, tak uvidime.
Anni ~ 30. máj 2015 - 3:34
Ten karfiol je velmi dobry dakujem
Tana ~ 30. máj 2015 - 5:12
In reply to Ten karfiol je velmi dobry by Anni
Tiez dakujem a vitaj na tejto stranke :-)