Aj keď vyprážaný karfiol s tatarkou je klasika, skúste pripraviť túto skvelú zeleninu aj na trochu iný spôsob. Verím, že nadchne aj tých, ktorí karfiol zrovna nemusia. Karfiol bude šťavnatý a plný chutí.
Ružičky karfiolu je dobré pred pečením marinovať v jogurte pár hodín.
Je to naozaj vynikajúce jedlo, ku ktorému sa ako príloha hodia varené zemiaky.

Karfiol v jogurte

Suroviny

 

1

ks karfiol

3

ks cibuľa jarná

Marináda:

300

g jogurt grécky

2

strúčiky cesnak

1/2

KL paprika mletá pálivá

1/2

KL korenie kari

1

štipka kvet muškátový

1/2

KL rasca mletá

2

PL horčica dijonská

1

štipka soľ

Ostatné:

1

ks citrón

30

g syr tvrdý
štipka vňať petržlenová

Do misky dáme hustý biely jogurt, pridáme všetky koreniny, rozotretý cesnak a podľa chuti osolíme. Vymiešame hustú marinádu. Karfiol rozoberieme na ružičky a pridáme k nemu nasekanú cibuľu. Karfiol vopred nepredvárame. Poriadne ho premiešame s pripraveným ochuteným jogurtom tak, aby sa všetky ružičky obalili. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny marinovať.

Potom si nachystáme pekáčik, papier na pečenie pokrčíme, namočíme vo vode, vyžmýkame a vystelieme ním pekáčik. Na papier dáme pripravený marinovaný karfiol. Postrúhame syr, aký máme radi. Hodí sa čedar, parmezán, alebo Grana padano. Povrch karfiolu jemne posypeme.

Vložíme do rúry piecť asi pol hodinu pri 200 stupňoch, kým karfiol nezozlátne.

Karfiol po upečení dáme na taniere, posypeme pertžlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi, alebo len tak samotný so zeleninovým šalátom. Vyskúšajte :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Anni
~ 30.05.2015 - 13:34

Ten karfiol je velmi dobry dakujem

Zobraziť profil Táňa
~ 30.05.2015 - 15:12

Tiez dakujem a vitaj na tejto stranke :-)

Zobraziť profil Milada
~ 04.06.2015 - 21:22

Dobrý den, květák nám chutnal, ale chci se zeptat. Po upečení zůstal v podstatě surový, je to tak v pořádku? Nebo dělám někde chybu?

Zobraziť profil Táňa
~ 04.06.2015 - 21:34

Surovy neni, vsak je peceny, len nieje makky, ale chrumkavy, a zalezi aj od druhu karfiolu, niekedy kupim tvrdy ako kamen a inokedy riedky...

Zobraziť profil Milada
~ 05.06.2015 - 16:05

Zkusim znovu a mensi kousky, chut byla fajn, tak uvidime.

Zobraziť profil mima26
~ 14.06.2016 - 13:50

Mňam :-) Super recept, veľmi mi chutilo. Chcem sa však spýtať, aký význam má papier? Ďakujem

Zobraziť profil emko
~ 15.06.2016 - 10:30

aby si nemala toľko práce s umývaním pekáča ;)