- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Toto pečivo je jemnučké a nadýchané, rafinovane dochutené cherry, bazalkou a olivovým olejom s cesnakom. Ku kávičke, k vínku, alebo len tak. Ak použijete pekárničku, bude to rýchlovka :)
Všetky suroviny vymiesime v pekárničke, v ktorej hotové cesto necháme ešte asi desať minút podkysnúť. Cesto potom vyberieme a preložíme na silikónovú podložku. Rozvaľkáme ho asi na 0,5cm hrúbku. Navŕstvime naň asi 15ks nasekaných cherry marinovaných v olivovom oleji s cesnakom. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a zvinieme ako roládu.
Pečivo vložíme do vopred vyhriatej trúby na 200 stupňov a pečieme asi 15 - 20 minút, pokým nezozlátne. Ešte horúce ihneď po vytiahnutí z trúby postriekame cesnakovým extra panenským olivovým olejom.Marinované cherry, morskú soľ, olivový olej v spreji zoženiete na edelikatesy.cz
Komentáre
sisulienka ~ 1. august 2020 - 12:41
Nemám skúsenosť s pekárničkou. Aký je rozdiel robiť cesto bez nej a aký je rozdiel v pečení v pekárničke a bez? Veľakrát som čítala, že je cesto z pekárničky "gumové". Aký je rozdiel v pekárničkách? Vie mi niekto poradiť, prosím?
emko ~ 6. august 2020 - 4:37
In reply to Nemám skúsenosť s pekárničkou by sisulienka
Výhoda pekárničky asi je najviac v tom, že ti poskytne dobré podmienky na vykysnutie cesta - teplota, vlhkosť, etc. a tiež dobre cesto premiesi...Ale osobne ma pečenie viac baví v rúre. Takže ak chceš ušetriť, tak pekárnička nie je nutnosť. Poradíš si aj bez nej :)
Olivka ~ 16. máj 2015 - 9:23
Dobrý deň, môžete mi napísať v akom poradí mám dať suroviny do pekárničky...? dakujem
Tana ~ 16. máj 2015 - 10:25
In reply to Dobrý deň, môžete mi napísať by Olivka
Ak pracuješ s pekárničkou, vždy postupuj tak, že na dno dáš tekuté suroviny a na ne nasypeš sypké, sušené droždie navrch. To platí pri každom ceste.
klaura ~ 21. január 2014 - 8:28
dobré, voňavé ... super na večeru s vínkom ... :)
veru si ukladám ...
lyali ~ 21. október 2013 - 11:19
Výborný tip na pečivko :-) Máš krásne tieto slimáčiky :-) Vyskúšam ich najprv s Tvojou rafinovanou plnkou. Časom možno vyhútam aj inú.
Rutto ~ 20. október 2013 - 9:47
..kupil som novy sporhelt a toto vyzera byt dobry adept na vyskusanie truby :)
emko ~ 20. október 2013 - 9:56
In reply to ..kupil som novy sporhelt a by Rutto
tak daj vediet ;)
Kamča ~ 20. október 2013 - 10:59
Krásné a lákavé... Určitě vyzkouším, díky za recept, Emi!
emko ~ 20. október 2013 - 11:01
In reply to Krásné a lákavé... Určitě by Kamča
Ďakujem :)
sú fakt extra jemnučké a nadýchané... skoro sa mi neušlo jak sa do toho moji chlapi pustili :)