Toto pečivo je jemnučké a nadýchané, rafinovane dochutené cherry, bazalkou a olivovým olejom s cesnakom. Ku kávičke, k vínku, alebo len tak. Ak použijete pekárničku, bude to rýchlovka :)

Pečivo so cherry, bazalkou a cesnakom

Všetky suroviny vymiesime v pekárničke, v ktorej hotové cesto necháme ešte asi desať minút podkysnúť. Cesto potom vyberieme a preložíme na silikónovú podložku. Rozvaľkáme ho asi na 0,5cm hrúbku. Navŕstvime naň asi 15ks nasekaných cherry marinovaných v olivovom oleji s cesnakom. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a zvinieme ako roládu.

Roládu nakrájame na asi 5cm hrubé kolieska. Tie poukladáme rezom na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte aspoň 15 minút dokysnúť. Pred pečením na vrch pečiva nasypeme kryštály morskej soli.

Pečivo vložíme do vopred vyhriatej trúby na 200 stupňov a pečieme asi 15 - 20 minút, pokým nezozlátne. Ešte horúce ihneď po vytiahnutí z trúby postriekame cesnakovým extra panenským olivovým olejom.
Marinované cherry, morskú soľ, olivový olej v spreji zoženiete na edelikatesy.cz

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Kamča
~ 20.10.2013 - 08:59
Krásné a lákavé... Určitě vyzkouším, díky za recept, Emi!
Zobraziť profil emko
~ 20.10.2013 - 09:01
Ďakujem :) sú fakt extra jemnučké a nadýchané... skoro sa mi neušlo jak sa do toho moji chlapi pustili :)
Zobraziť profil Rutto
~ 20.10.2013 - 19:47
..kupil som novy sporhelt a toto vyzera byt dobry adept na vyskusanie truby :)
Zobraziť profil emko
~ 20.10.2013 - 19:56
tak daj vediet ;)
Zobraziť profil lyali
~ 21.10.2013 - 09:19
Výborný tip na pečivko :-) Máš krásne tieto slimáčiky :-) Vyskúšam ich najprv s Tvojou rafinovanou plnkou. Časom možno vyhútam aj inú.
Zobraziť profil klaura
~ 21.01.2014 - 19:28
dobré, voňavé ... super na večeru s vínkom ... :) veru si ukladám ...
Zobraziť profil Olivka
~ 16.05.2015 - 07:23
Dobrý deň, môžete mi napísať v akom poradí mám dať suroviny do pekárničky...? dakujem
Zobraziť profil Táňa
~ 16.05.2015 - 08:25
Ak pracuješ s pekárničkou, vždy postupuj tak, že na dno dáš tekuté suroviny a na ne nasypeš sypké, sušené droždie navrch. To platí pri každom ceste.