Pečivo so cherry, bazalkou a cesnakom

emko ~ 13. september 2014 - 9:36

Toto pečivo je jemnučké a nadýchané, rafinovane dochutené cherry, bazalkou a olivovým olejom s cesnakom. Ku kávičke, k vínku, alebo len tak. Ak použijete pekárničku, bude to rýchlovka :)

Všetky suroviny vymiesime v pekárničke, v ktorej hotové cesto necháme ešte asi desať minút podkysnúť. Cesto potom vyberieme a preložíme na silikónovú podložku. Rozvaľkáme ho asi na 0,5cm hrúbku. Navŕstvime naň asi 15ks nasekaných cherry marinovaných v olivovom oleji s cesnakom. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a zvinieme ako roládu.

Roládu nakrájame na asi 5cm hrubé kolieska. Tie poukladáme rezom na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte aspoň 15 minút dokysnúť. Pred pečením na vrch pečiva nasypeme kryštály morskej soli.

Pečivo vložíme do vopred vyhriatej trúby na 200 stupňov a pečieme asi 15 - 20 minút, pokým nezozlátne. Ešte horúce ihneď po vytiahnutí z trúby postriekame cesnakovým extra panenským olivovým olejom.
Marinované cherry, morskú soľ, olivový olej v spreji zoženiete na edelikatesy.cz

Komentáre

sisulienka ~ 1. august 2020 - 12:41

Nemám skúsenosť s pekárničkou. Aký je rozdiel robiť cesto bez nej a aký je rozdiel v pečení v pekárničke a bez? Veľakrát som čítala, že je cesto z pekárničky "gumové". Aký je rozdiel v pekárničkách? Vie mi niekto poradiť, prosím?

0

emko ~ 6. august 2020 - 4:37

In reply to by sisulienka

Výhoda pekárničky asi je najviac v tom, že ti poskytne dobré podmienky na vykysnutie cesta - teplota, vlhkosť, etc. a tiež dobre cesto premiesi...Ale osobne ma pečenie viac baví v rúre. Takže ak chceš ušetriť, tak pekárnička nie je nutnosť. Poradíš si aj bez nej :)

0

Olivka ~ 16. máj 2015 - 9:23

Dobrý deň, môžete mi napísať v akom poradí mám dať suroviny do pekárničky...? dakujem

0

klaura ~ 21. január 2014 - 8:28

dobré, voňavé ... super na večeru s vínkom ... :)
veru si ukladám ...

0

lyali ~ 21. október 2013 - 11:19

Výborný tip na pečivko :-) Máš krásne tieto slimáčiky :-) Vyskúšam ich najprv s Tvojou rafinovanou plnkou. Časom možno vyhútam aj inú.

0

Rutto ~ 20. október 2013 - 9:47

..kupil som novy sporhelt a toto vyzera byt dobry adept na vyskusanie truby :)

0

Kamča ~ 20. október 2013 - 10:59

Krásné a lákavé... Určitě vyzkouším, díky za recept, Emi!

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj