Kokosová bezé roláda

emko ~ 1. máj 2013 - 4:35

Táto roláda vznikla kombinovaním viacerých receptov. Cesto je zo šľahaných bielkov s kokosom. Naplnená je nemaslovým krémom = vyšľahanou šľahačkou s nutellou. Vylepšila som ju ešte vložením banánov. Je veľmi jednoduchá, rýchla a pre mňa zvlášť zaujímavá, lebo zužitkujem bielky, ktoré mi ostávajú z kysnutého cesta.

Suroviny
Cesto:
 
 
 
štipka
Krém:
 
 
150
g

Rúru predohrejeme na 200 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do riedkej peny. Postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. POZOR! Neprešľahať! Cesto musí byť nadýchané.

Zľahka metličkou primiešame škrobobú múčku a kokos. Cesto rozotrieme na papier a vrch cesta cez sitko poprášime práškovým cukrom.

Pečieme asi 10 minút do ružova. Ak cesto prepečieme, bude sa lámať.

Upečené cesto položíme na vlhkú utierku a stočíme na dlhšej strane i s utierkou do rolády. Necháme takto vychladnúť.

Šľahačku vymiešame celkom do tuha a primiešame do nej nutellu. Šľahačku som použila rastlinnú, tá pevne drží. Cesto rozvinieme a potrieme krémom. Ja som do stredu vložila banány, ale ide to aj bez nich. Opäť stočíme do rolády.

Roládu zabalíme do papiera, alobalu alebo fólie a dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.

Môžeme ešte ozdobiť zbytkom nutellovej šľahačky.

Komentáre

serpico ~ 11. máj 2014 - 14:46

vyzerá super !!!
...tak sa na ňu práve pani serpicová chystá ...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj