Táto roláda vznikla kombinovaním viacerých receptov. Cesto je zo šľahaných bielkov s kokosom. Naplnená je nemaslovým krémom = vyšľahanou šľahačkou s nutellou. Vylepšila som ju ešte vložením banánov. Je veľmi jednoduchá, rýchla a pre mňa zvlášť zaujímavá, lebo zužitkujem bielky, ktoré mi ostávajú z kysnutého cesta.

Kokosová bezé roláda

Suroviny

 

Rúru predohrejeme na 200 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do riedkej peny. Postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. POZOR! Neprešľahať! Cesto musí byť nadýchané.

Zľahka metličkou primiešame škrobobú múčku a kokos. Cesto rozotrieme na papier a vrch cesta cez sitko poprášime práškovým cukrom.

Pečieme asi 10 minút do ružova. Ak cesto prepečieme, bude sa lámať.

Upečené cesto položíme na vlhkú utierku a stočíme na dlhšej strane i s utierkou do rolády. Necháme takto vychladnúť.

Šľahačku vymiešame celkom do tuha a primiešame do nej nutellu. Šľahačku som použila rastlinnú, tá pevne drží. Cesto rozvinieme a potrieme krémom. Ja som do stredu vložila banány, ale ide to aj bez nich. Opäť stočíme do rolády.

Roládu zabalíme do papiera, alobalu alebo fólie a dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.

Môžeme ešte ozdobiť zbytkom nutellovej šľahačky.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 11.05.2014 - 12:46
vyzerá super !!! ...tak sa na ňu práve pani serpicová chystá ...