Pečené papriky

emko ~ 1. august 2013 - 10:54

V sezóne, kedy dozrievajú červené hrubostenné papriky a kápia, je fajn upiecť pár kúskov. Na rýchlu spotrebu, do rôznych šalátov, ako pochutinu k mäsu, alebo na chuťovky v studenej kuchyni.

Suroviny
200
ml
4
strúčiky

Červené papriky rozkrojíme na polovice, očistíme od semiačok a poukladáme ich na suchý plech kožou hore.

Vložíme ich do rúry trocha vyššie, zapneme gril na 200 stupňov, zatvoríme dvierka a papriky z vrchu pečieme. Keď sa rovnomerne paprika neopeká, vyberte plech a papriky poprekladajte, aby boli všetky opečené. Trvá to asi pol hodinu, ale záleží od vašej rúry. Radšej to kontrolujte. Papriky musia byť až čierne.

Plech s paprikou vyberieme a zakryjeme ho buďto druhým rovnakým plechom, alebo alobalom, aby sa paprika sparila. Stačí desať minút. Potom jednoducho z papriky zlúpneme upečenú kožu. Ide to samo a veľmi jednoducho, len prstami.

Papriky pokladáme po vrstvách do nádoby, každú vrstvu osolíme hrubozrnnou morskou soľou, poukladáme na ne plátky cesnaku, čerstvé bylinky a zalejeme octom vymiešaným s olejom. Takto navrstvíme všetky papriky a nádobu uložíme do chladničky. Papriky môžete ochutiť rôznymi bylinkami a koreninami. Ja dávam čerstvý bobkový list, oregano, tymián a majoránku. Každý, čo mu chutí. Nerobím ich do zásoby, ani nesterilizujem. Takto pripravené papriky do týždňa skonzumujeme, ale v chladničke vydržia aj mesiac.

Komentáre

remperitka ~ 2. august 2013 - 11:13

Ja keď upečiem papriky, tak ich hneď použijem a zjeme ich - ale dobrý napad s tým nakladaním :)

0

klaura ~ 7. august 2013 - 13:57

toto musí byť veľmi dobré ... veru vyskúšam ... :)

0

Luci-lu ~ 19. december 2013 - 10:22

Jdu zkoušet ;-) Mám recept na fajn pomazánku z nich ;-)

0

Žirafka ~ 10. máj 2014 - 12:57

Tyto papriky jsem poprvé jedla v Chorvatsku na dovolené ke grilovanému masu :-) Jsou výborné...........určitě si je udělám :-)

0

kimlo ~ 24. júl 2014 - 9:43

Susedov švagor pochádza z Belehradu, on ich potom dáva do mrazáku. V prípade potreby len vytiahne, nechá rozmraziť pri izbovej teplote a ochutí...tie zavárané na fotke ma zaujali, prednedávnom som také kúpil v Lidli, mali to tam ako novinku a veru boli dobré...vyskúšam..

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj