- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
V sezóne, kedy dozrievajú červené hrubostenné papriky a kápia, je fajn upiecť pár kúskov. Na rýchlu spotrebu, do rôznych šalátov, ako pochutinu k mäsu, alebo na chuťovky v studenej kuchyni.
Vložíme ich do rúry trocha vyššie, zapneme gril na 200 stupňov, zatvoríme dvierka a papriky z vrchu pečieme. Keď sa rovnomerne paprika neopeká, vyberte plech a papriky poprekladajte, aby boli všetky opečené. Trvá to asi pol hodinu, ale záleží od vašej rúry. Radšej to kontrolujte. Papriky musia byť až čierne.
Papriky pokladáme po vrstvách do nádoby, každú vrstvu osolíme hrubozrnnou morskou soľou, poukladáme na ne plátky cesnaku, čerstvé bylinky a zalejeme octom vymiešaným s olejom. Takto navrstvíme všetky papriky a nádobu uložíme do chladničky. Papriky môžete ochutiť rôznymi bylinkami a koreninami. Ja dávam čerstvý bobkový list, oregano, tymián a majoránku. Každý, čo mu chutí. Nerobím ich do zásoby, ani nesterilizujem. Takto pripravené papriky do týždňa skonzumujeme, ale v chladničke vydržia aj mesiac.
Komentáre
kimlo ~ 24. júl 2014 - 9:43
Susedov švagor pochádza z Belehradu, on ich potom dáva do mrazáku. V prípade potreby len vytiahne, nechá rozmraziť pri izbovej teplote a ochutí...tie zavárané na fotke ma zaujali, prednedávnom som také kúpil v Lidli, mali to tam ako novinku a veru boli dobré...vyskúšam..
Žirafka ~ 10. máj 2014 - 12:57
Tyto papriky jsem poprvé jedla v Chorvatsku na dovolené ke grilovanému masu :-) Jsou výborné...........určitě si je udělám :-)
Luci-lu ~ 19. december 2013 - 10:22
Jdu zkoušet ;-) Mám recept na fajn pomazánku z nich ;-)
klaura ~ 7. august 2013 - 13:57
toto musí byť veľmi dobré ... veru vyskúšam ... :)
remperitka ~ 2. august 2013 - 11:13
Ja keď upečiem papriky, tak ich hneď použijem a zjeme ich - ale dobrý napad s tým nakladaním :)