- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Vďačná sýta klasická polievka, akú varievali ešte naše babičky. Výborná aj ako hlavný chod s krajcom chleba. Hŕstková polievka je nielen hustá, ale vďaka svojmu zloženiu aj výživná.
Suroviny
V neosolenej vode necháme cez noc namočené strukoviny, každú zvlášť.
Na druhý deň vodu zlejeme a strukoviny prepláchneme čistou vodou. Na oleji orestujeme v hrnci na jemno nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a urobíme zásmažku.
Zalejeme studenou vodou a dáme variť najskôr fazuľu a hrach, neskôr šošovicu a krúpy. Pridáme zemiaky, nastrúhanú zeleninu, cesnak, majoránku a znovu povaríme.
Hŕstkovú polievku dochutíme podľa chuti soľou a korením.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Andrea ~ 9. máj 2017 - 14:45
Ahoj, chcela by som sa opýtať, ak tomu dobre rozumiem, z postpu mi vyplýva, že do už hotovej zápražky, ktorú zalejete studenou vodou, dávate následne variť strukoviny, zemiaky a zeleninu? Učili ma, že keď sa už vleje zápražka, tak sa v nej už zemiaky neuvaria? :-) Možno sa mýlim...
emko ~ 9. máj 2017 - 3:35
In reply to Ahoj, chcela by som sa opýtať by Andrea
Ahoj :)
Obidva postupy sú ok. Tento je napríklad aj vo frankfurtskej polievke a zabezpečí, že cibuľa bude poriadne rozvarená a chute stmelené :) Zemiaky uvaríš neboj :)
Andrea ~ 9. máj 2017 - 3:40
In reply to Ahoj :) by emko
Ďakujem, dobre vedieť :-)