Ďalší z obľúbených retro receptov. Určite ho poznáte v rôznych verziách. Na pácovanie (marinovanie) sa dá použiť bravčové, kuracie, ale aj morčacie mäso. Rezne po vysmažení sú krehké a šťavnaté, z vrchnej strany chrumkavé.

Mama mala tento recept uložený vyše tridsať rokov a veľmi rada nám ho pripravovala. Kedysi ho priniesla jej maminka z práce. Bol to vtedy veľký hit a recept rozmnožený na papieri cez kopírák sa šíril po republike rýchlosťou blesku. V niektorých rodinách sa udomácnil, niekde len vyskúšali a viac nerobili a niekde možno ani nevyskúšali. Zato u nás doma sa dostal na prvú priečku nedeľnej rezňovej hitparády.

Rozpis surovín na pác je asi na jeden a pol kila mäsa. Rezne je dobré naložiť aspoň na 24 hodín. Inšpirácie na ďalšie rezne, rízky a šnicle nájdete tu.

Napácované rezne

Suroviny

 

1500

g morčacie prsia

Marináda:

5

ks vajce

3

PL solamyl

3

PL kečup

3

PL horčica kremžská

5

PL olej

1

PL korenie grilovacie

3

PL omáčka sójová

Ostatné:

olej

Mäso nakrájame na rezne. Suroviny na marinádu (pác) vymiešame v miske na hustotu majonézy.

Mäso v marináde ponamáčame a necháme v chladničke aspoň jeden deň naložené.

Napácované rezne opekáme na troške oleja v panvici z oboch strán.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil ariela6
~ 25.11.2013 - 17:25

pekne masko recept si ukladam určite ho niekedy urobim

Zobraziť profil elysa
~ 25.11.2013 - 19:41

Vďaka za pripomenutie :)... Dávno som takto mäso nerobila, môj syn je vo veku, keď prsia sú jediné jedlé mäso... Môj recept po mame je možno aj navlas rovnaký...

Zobraziť profil Klaudia968
~ 30.11.2013 - 06:55

Mám rôzne recepty na marinády, ale túto nie. Páči sa mi, že tam nie je veľa ingrediencií. Určite vyskúšam. Rezne vyzerajú prudko jedlé.

Zobraziť profil Dedika
~ 09.04.2014 - 10:24

mńa by zaujímal aj recept na tu chutne vyzerajucu ryžu :-)manželove top jedlo su kuracie prsia na co najjednoduchsi sposob urcite mu ich spravim

Zobraziť profil coolpix
~ 24.04.2014 - 23:22

Masko sa nam kupe v paci? pace? (neviem, ako sa to sklonuje) ... dufam, ze si moj zajtrajsi meninovy masozravy oslavenec pochuti.
Este som prichystala aj male prekvapko v podobe piskotkovo- smotanovej torticke, takze zajtra sa mame na co tesit.

Zobraziť profil Parisienne
~ 30.10.2014 - 11:49

Najlepsie marinovane masko ake som jedla, prvy den sme mali rezne a druhy den mi zostala marinada tak som do toho dala este kuracie kusky a tusim este lepsie :). Bude patrit medzi moje TOP recepty. Dakujem

Zobraziť profil eri368
~ 14.11.2014 - 18:01

Má, prosim, niekto vyskúšané aj z iným mäskom? Ďakujem

Zobraziť profil Ginny
~ 26.10.2015 - 19:55

toto je jeden z nasich najoblubenejsich receptov! hovorime tomu cibulove maso bez cibule, lebo ked sa mi povodne dostal recept do ruk, boli tam napisane este styri velke cibule na hrubo pokrajane (neosvedcili sa, bez nich je to dokonale) :)
Vase recepty su vyborne, vzdy sa mi vsetko podarilo, pomery sedia.
dakujeme!

Zobraziť profil Sovicka
~ 18.12.2015 - 17:05

no, som sa konecne zaregistrovala, hoci chodim na tuto stranku uz pekne dlho B-) ja len, ze dakujem za pripomenutie tohto receptu, som ho robievala kedysi davno, potom nejako upadol do zabudnutia, nuz a teraz si mi ho pripomenula...dojdu mi mladi z Anglicka a slubila som rezne na obed, tak budu rezne, ale tieto ;) uz su v paci :P

Zobraziť profil jarocka
~ 13.05.2016 - 11:20

A sůl žádná?? Stačí ta v koření a v sojovce?? Chci dnes naložit :D - děkuji J

Zobraziť profil emko
~ 13.05.2016 - 12:15

Ono soľ je v kečupe, horčici, grilovacom korení, sójovke, .. takže už viac soliť netreba..
Prípadne dosoliť po vypražení :)

Zobraziť profil jarocka
~ 13.05.2016 - 13:19

děkuji - emko . . . jdu na to!!!

Zobraziť profil emko
~ 13.05.2016 - 13:25

Prajem dobru chuť! Mne sa sliny zbiehajú vždy keď tento recept čítam :)