Ďalší z obľúbených retro receptov. Určite ho poznáte v rôznych verziách. Na pácovanie (marinovanie) sa dá použiť bravčové, kuracie, ale aj morčacie mäso. Rezne po vysmažení sú krehké a šťavnaté, z vrchnej strany chrumkavé.

Ja mám tento recept vyše tridsať rokov a veľmi rada a často sa k nemu vraciam. Kedysi ho priniesla moja mama z práce, bol to vtedy veľký hit a recept rozmnožený na papieri cez kopírák sa šíril po republike rýchlosťou blesku. V niektorých rodinách sa udomácnil, niekde len vyskúšali a viac nerobili a niekde možno ani nevyskúšali. Zato u nás doma sa dostal na prvú priečku vtedajšej nedeľnej rezňovej hitparády.

Rozpis surovín na pác je asi na jeden a pol kila mäsa. Rezne je dobré naložiť aspoň na 24 hodín. Inšpirácie na ďalšie rezne, rízky a šnicle nájdete tu.

Napácované rezne

Suroviny

 

1500

g morčacie prsia

Marináda:

5

ks vajce

3

PL solamyl

3

PL kečup

3

PL horčica kremžská

5

PL olej

1

PL korenie grilovacie

3

PL omáčka sójová

Ostatné:

olej

Mäso nakrájame na rezne. Suroviny na marinádu (pác) vymiešame v miske na hustotu majonézy.

Mäso v marináde ponamáčame a necháme v chladničke aspoň jeden deň naložené.

Napácované rezne opekáme na troške oleja v panvici z oboch strán.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil ariela6
~ 25.11.2013 - 17:25

pekne masko recept si ukladam určite ho niekedy urobim

Zobraziť profil elysa
~ 25.11.2013 - 19:41

Vďaka za pripomenutie :)... Dávno som takto mäso nerobila, môj syn je vo veku, keď prsia sú jediné jedlé mäso... Môj recept po mame je možno aj navlas rovnaký...

Zobraziť profil Klaudia968
~ 30.11.2013 - 06:55

Mám rôzne recepty na marinády, ale túto nie. Páči sa mi, že tam nie je veľa ingrediencií. Určite vyskúšam. Rezne vyzerajú prudko jedlé.

Zobraziť profil Dedika
~ 09.04.2014 - 10:24

mńa by zaujímal aj recept na tu chutne vyzerajucu ryžu :-)manželove top jedlo su kuracie prsia na co najjednoduchsi sposob urcite mu ich spravim

Zobraziť profil Táňa
~ 09.04.2014 - 16:59

Ja ryžu dusím už roky na cibuli, klasika! Ak budem robiť najbližšie, pridám recept.

Zobraziť profil orinka
~ 12.04.2014 - 05:35

Čtu diskusi a dovolím si zveřejnit, jak dělám rýži já. Postačí klidně i ta nejlevnější, kupuju dlouhozrnnou (kulatozrnná je taky dobrá, ale spíš na jiná jídla než jen na přílohu). Rýži vysypu do hrnka, napustím na ni vodu a rukou promnu. Scedím přes cedník. Toto opakuju tak dlouho, až je voda nad rýží čirá. Je to kvůli tomu, aby se uvařená rýže pěkně oddělovala od sebe a neslepovala-vyplavujem tak škrob. Na kastrolu osmažím 1-2 cibule nadrobno pokrájené, do sklovita. Na to vsypu opranou dobře scezenou rýži a stále míchám. Restuji. Osolím - na půl kg rýže asi tři velké špetky soli. Přidám cca 5 ks hřebíčku, špetku celého pepře. A to všecko zaleju vroucí vodou, kterou mám ve vedlejší nádobě pořád po ruce. Voda má sahat asi 2 prsty nad rýži. Přiklopím pokličkou a na velmi mírném teple dusím asi 20 min. Vím, že se to v kuchařkách zakazuje:) - ale já při kontrole rýže vidličkou rýži prohrábnu a načechrávám. Jo, a pro jistotu je dobré (pokud děláme na plynu), dát pod kastrol s rýží ještě i plotýnku.

Zobraziť profil Táňa
~ 12.04.2014 - 06:18

Ahoj Orinka, robím ju presne ako ty, len ten hrebíček nedávam. Kedysi som aj ten pridávala tak, že som ho ponapichovala do jednej cibule a tú som vložila do ryže a po udusení vybrala, ale to bolo dávno. Postup aj s tým "prohrábnutím" vidličkou využívam tiež. Ryžu používam klasickú bielu, najradšej mám bask v papierovom sáčku.

Zobraziť profil Alča
~ 23.06.2015 - 09:26

Dobrý den děvčata, dělám rýži na cibulce taky, ale pouze s tím rozdílem, že nechám chvilku vařit a potom ji dám dojít pod peřinu.

Zobraziť profil Táňa
~ 23.06.2015 - 14:40

No jo, pod peřinu...po mojom pod duchnu :-) to robievala moja babka. Tá mala duchny zastlané meter do výšky. To sa potom parilo... ale super pripomienka, vďaka :-)

Zobraziť profil coolpix
~ 24.04.2014 - 23:22

Masko sa nam kupe v paci? pace? (neviem, ako sa to sklonuje) ... dufam, ze si moj zajtrajsi meninovy masozravy oslavenec pochuti.
Este som prichystala aj male prekvapko v podobe piskotkovo- smotanovej torticke, takze zajtra sa mame na co tesit.

Zobraziť profil Táňa
~ 25.04.2014 - 14:54

No určite si pochutíte a gratulujem oslávencovi :-)

Zobraziť profil Parisienne
~ 30.10.2014 - 11:49

Najlepsie marinovane masko ake som jedla, prvy den sme mali rezne a druhy den mi zostala marinada tak som do toho dala este kuracie kusky a tusim este lepsie :). Bude patrit medzi moje TOP recepty. Dakujem

Zobraziť profil Táňa
~ 30.10.2014 - 14:16

My sme ich mali včera tiež, aj deťom chutili. Som rada, že sa tu necháš toľko inšpirovať :-)

Zobraziť profil Parisienne
~ 30.10.2014 - 20:07

v podstate 80% toho co doma pripravujem su vase recepty :),na nich som sa naucila varit, kedze su vsetky super vysvetlene.V podstate koluju v celej rodine. Manzel ma prosi aby som mu ich prekladala do francuzstiny keby som nahodou niekedy odisla tak nech mu zostanu recepty :D. Dnes sme mali morcacie v chilli marinade, asi nemusim pisat ze to bolo dokonale. Dalsi klenot do zbierky :). Dufam, ze Vas nikdy neomrzi pridavat dalsie recepty.

Zobraziť profil Táňa
~ 30.10.2014 - 21:00

No to dúfam aj ja... len toho času stále nie dosť. Chystáme rozbehnúť aj kurzy varenia, začneme už o týždeň, tak aj to zaberie kus voľného času. Ale tešíme sa na to. Prajem ti veľa zdaru v kuchyni aj v manželstve :-)

Zobraziť profil Parisienne
~ 30.10.2014 - 21:42

Dakujem pekne, skoda ze som tak daleko, hned by som sa prihlasila na kurz. Tak nech sa Vam aj nadalej tak dari, drzim prsty a este raz dakujem za kazdy recept :)

Zobraziť profil eri368
~ 14.11.2014 - 18:01

Má, prosim, niekto vyskúšané aj z iným mäskom? Ďakujem

Zobraziť profil Táňa
~ 14.11.2014 - 20:43

Samozrejme, môžeš použiť akékoľvek minútkové mäso z ktorého máš rada rezne. Bravčové karé, alebo stehno, morčacie prsia, kuracie stehná vykostené, krkovičku bravčovú...

Zobraziť profil Ginny
~ 26.10.2015 - 19:55

toto je jeden z nasich najoblubenejsich receptov! hovorime tomu cibulove maso bez cibule, lebo ked sa mi povodne dostal recept do ruk, boli tam napisane este styri velke cibule na hrubo pokrajane (neosvedcili sa, bez nich je to dokonale) :)
Vase recepty su vyborne, vzdy sa mi vsetko podarilo, pomery sedia.
dakujeme!

Zobraziť profil Sovicka
~ 18.12.2015 - 17:05

no, som sa konecne zaregistrovala, hoci chodim na tuto stranku uz pekne dlho B-) ja len, ze dakujem za pripomenutie tohto receptu, som ho robievala kedysi davno, potom nejako upadol do zabudnutia, nuz a teraz si mi ho pripomenula...dojdu mi mladi z Anglicka a slubila som rezne na obed, tak budu rezne, ale tieto ;) uz su v paci :P

Zobraziť profil Táňa
~ 18.12.2015 - 17:07

Tak pekne vitam medzi bonvivanmi :-)

Zobraziť profil jarocka
~ 13.05.2016 - 11:20

Táni a sůl žádná?? Stačí ta v koření a v sojovce?? Chci dnes naložit :D - děkuji J

Zobraziť profil emko
~ 13.05.2016 - 12:15

Ono soľ je v kečupe, horčici, grilovacom korení, sójovke, .. takže už viac soliť netreba..
Prípadne dosoliť po vypražení :)

Zobraziť profil jarocka
~ 13.05.2016 - 13:19

děkuji - emko . . . jdu na to!!!

Zobraziť profil emko
~ 13.05.2016 - 13:25

Prajem dobru chuť! Mne sa sliny zbiehajú vždy keď tento recept čítam :)