- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Ak máte radi punčáky, tieto čajové rezy si tiež zamilujete.
Ja by som tieto šťavnaté rezy nazvala skôr rumové, pretože rumu ide do nich raz toľko ako čaju, ale rezy sú už roky známe ako čajové a starú dobrú klasiku treba zachovať.
Pečieme na klasickom plechu 30 x 40 cm. Nakrájame 35 kusov.
Toto cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo na papier na pečenie). Vložíme do vopred predohriatej rúry na 180 stupňov a upečieme. Toto zopakujeme ešte raz a upečieme druhú piškótu. Po upečení necháme vychladnúť.
Dve vrecúška čierneho čaju zalejeme v odmerke jedným decilitrom vriacej vody a necháme chvíľku vylúhovať. Potom primiešame k čaju dve lyžice kakaa a prilejeme dva deci rumu.
Jednu piškótu necháme na plechu, potrieme ju marhuľovým džemom, priložíme na vrch druhú piškótu a dlaňami popritláčame, aby sa spojili. Na vrchnú piškótu nalejeme cik - cak pripravenú polevu.
Pripravíme krém: Celé vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny. Necháme celkom vychladnúť! Potom vyšľaháme maslo a postupne pomaly pridávame vajcovú penu. Vyšľaháme lahodný krém, ktorý rozotrieme na vlhkú piškótu a dáme poriadne vychladiť do chladničky. Vychladené rezy poprskáme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a nakrájame ostrým dlhým nožíkom namočeným v horúcej vode.