Milujem vajíčka! Na všetky možné spôsoby, ale stratené vajcia na výbornom toaste sú snáď moje najobľúbenejšie. Ten pocit, keď človek ponorí nožík do tuhého bielka a tekuté žĺtko začne tiecť ...ach! Lepšie raňajky si ani neviem predstaviť :)

Toasty so stratenými vajcami, šampiňónmi a rukolou

Do väčšieho širšieho hrnca dáme variť vodu. Osolíme ju, čím sa zvýši jej hustota. Pridáme trocha octu, ktorý pomôže lepšie zraziť bielkoviny. Keď začne voda vrieť, stíšime plameň na minimum, aby voda ledva prebublávala, teda bola tesne pod bodom varu. Urobíme jemný vír a do vody postupne po jednom vložíme čerstvé vajíčka. Ak vajíčka predtým precedíte cez sítko a zbavíte sa tak najriedkejšej časti bielka, stratené vajcia budú krásne okrúhle, bez zbytočných "strapcov".

Toastový chlieb opečieme ako má kto rád chrumkavé, pridáme na rukolu a ochutíme olivovým olejom, soľou a korením.

Vajce, ktoré sa varilo cca 2 minuty, položíme na toast. Pridáme plátok syra a kto má rád, dá aj plátok jemne osmaženej šunky.

Šampiňóny nakrájame na plátky a veľmi prudko orestujeme na olivovom oleji s rozmarínom. Keď sú chrumkavé, obložíme nimi toasty a osolíme, okoreníme.

Ihneď podávame! Dobrú chuť :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Táňa
~ 11.10.2014 - 09:12
Milujem stratené vajíčka a s tým sitkom je to dobrý nápad. To som nevedela. Vidíš, že človek sa učí celý život. Určite to vyskúšam, hneď zajtra ráno :-)
Zobraziť profil emko
~ 11.10.2014 - 09:22
Ono tie `cacorky` z bielka nutne nevadia, ale takto je to estetickejsie... A hlavne, mne ide hlavne o to zltko! To mam na celom jedle najradsej :)