Karlovarské knedlíky sa podávajú hlavne ako príloha k omáčkam v českej kuchyni.

Karlovarské knedle

Suroviny

Do veľkej misy dáme zmäknuté maslo, vymiešame ho so žĺtkami a štipkou soli. Pridáme nasekanú vňaťku a pažítku. Rožky nakrájame a pridáme do misy k maslu. Pofŕkame vlažným mliekom toľko, aby sa rožky riadne navlhčili a premiešame. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku podľa potreby.

Pripravenú hmotu preložíme na fóliu, vytvarujeme valec a zavinieme. Použiť môžete aj utierku a konce zagumičkovať. Takto pripravíme aj druhú knedlu. Vložíme do horúcej vody a varíme asi 45-50 minút na slabom plameni. Ja to robím v starom pekáči. Dám doň asi 5 cm vody a zaklopím. Hotové knedle vyberieme z vody a necháme vo fólii vychladnúť. Potom nakrájame a podávame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil silvuska
~ 01.03.2015 - 19:30
Tieto by som vyskusala, len ta voda sa za tych 45 minut nevyvari ?