Lasagne kupujem kvalitné, teda také, ktoré nemusím predvárať a hneď ich vrstvím s mäsovým ragú a s bešamelom. Kedysi som ich predvárala, ale je to zbytočné. Niekedy, keď kúpim lasagne ešte nevyskúšané, pre istotu ich namočím na 20 minút do studenej vody, aby zmäkli a pri vrstvení sa nelámali. Schválne do názvu receptu nepíšem boloňské, aby sa nejaký talian neurazil, že používam originál názov.

Lasagne s mletým mäsom

Najskôr nasekáme očistenú cibuľu a na olivovom oleji ju orestujeme. Pridáme restovať mleté mäso a prelisovaný cesnak. Prudko restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili, osolíme, ochutíme korením a potom pridáme lúpané drvené rajčiny, pretlak a teraz už pomalšie restujeme za občasného miešania asi 20 minút. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky. Takto pripravené ragú môžete použiť aj na špagety alebo iné cestoviny.

Medzitým čo sa pripravuje ragú, namočíme do studenej vody pláty lasagní.

A pripravíme bešamel. Na miernom ohni rozpustíme v oleji maslo a nastrúhame kúsok muškátového orieška. Pridáme múku a za stáleho miešania postupne prilievame mlieko. Osolíme a pridáme korenie podľa chuti. Celú dobu miešame až sa nám vytvorí hladký krém.

Ideme vrstviť. Ragú rozdelím na 4 časti a lasagne na 5 vrstiev. Na spodok zapekacej nádoby dáme pláty lasagní a na ne rozotrieme prvú časť ragú.

Potrieme ju bešamelom a na túto vrstvu položíme ďalšie pláty lasagní.

Takto pokračujeme, až všetko spotrebujeme. Vrchný plát tvoria lasagne potreté poslednou časťou bešamelu a posypané strúhaným syrom.

Zapekaciu nádobu vložíme do rúry a lasagne s mletým mäsom pečieme na 170 stupňov asi 50 minút.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 30.07.2013 - 15:25

presne, ale že úplne presne takto ich robím aj ja :) takže odporúčam tento recept všetkým čo ho ešte neskúšali :) mňam