- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Lasagne kupujem kvalitné, teda také, ktoré nemusím predvárať a hneď ich vrstvím s mäsovým ragú a s bešamelom. Kedysi som ich predvárala, ale je to zbytočné. Niekedy, keď kúpim lasagne ešte nevyskúšané, pre istotu ich namočím na 20 minút do studenej vody, aby zmäkli a pri vrstvení sa nelámali. Schválne do názvu receptu nepíšem boloňské, aby sa nejaký talian neurazil, že používam originál názov.
Najskôr nasekáme očistenú cibuľu a na olivovom oleji ju orestujeme. Pridáme restovať mleté mäso a prelisovaný cesnak. Prudko restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili, osolíme, ochutíme korením a potom pridáme lúpané drvené rajčiny, pretlak a teraz už pomalšie restujeme za občasného miešania asi 20 minút. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky. Takto pripravené ragú môžete použiť aj na špagety alebo iné cestoviny.
Komentáre
remperitka ~ 30. júl 2013 - 5:25
presne, ale že úplne presne takto ich robím aj ja :) takže odporúčam tento recept všetkým čo ho ešte neskúšali :) mňam