Harlekýn je veľmi jednoduchý, len šľahačku treba prevariť deň vopred, nechať v chladničke, až druhý deň šľahať, inak by ste museli použiť rastlinnú, ktorá síce drží ako šľak, no nie je to ono.

Karamelový harlekýn

Oddelíme žĺtky a bielka. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a prišľaháme po jednom žĺtky. Pomaly prisypeme cukor a šľaháme ďalej, kým sa cukor nerozpustí. Potom opatrne primiešame už bez šľahania polohrubú múku a nakoniec kakao. Cesto vylejeme na papier a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

Deň vopred prevarenú šľahačku, ktorá sa cez noc chladila v chladničke vyšľaháme do tuha. Môžete pridať stužovač, alebo ak použijete rastlinnú, netreba stužovač, ani prevárať. Do polovice šľahačky prišľaháme jedno karamelové salko a druhú polovicu necháme bielu.

Keď je upečený a vychladnutý korpus, šľahačku striedavo nastriekame na korpus.

Dáme vychladiť a nakrájame šikmo proti pásom šľahačky. Podávame k dobrej kávičke.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kika
~ 09.06.2013 - 12:51

nádherný a vynikajuci zákusok !!!!