Zemiakový guláš

emko ~ 20. jún 2024 - 12:46

Zemiakový guláš (buřtguláš) je ideálny recept, keď neviete, čo variť, času je príliš málo a do výplaty ďaleko :) Je trochu ošidený, ale aj oveľa rýchlejší, než guláš klasický. Náhradou za mäso sú v ňom použité zemiaky a kus lepšej točenej salámy, klobásy, párkov, či špekáčikov.

Podávame s čerstvým chlebom

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Suroviny

Cibuľu nakrájame na jemno, párky a zemiaky nakrájame asi na1,5 cm veľké kúsky. 

 

Na masti orestujeme cibuľu niekoľko minút na strednom plameni.

 

Pridáme rascu a špekáčiky a restujeme ešte asi 2 minúty.

 

Pridáme nakrájané zemiaky a pretlačený cesnak a restujeme asi 1 minútu.

 

Pridáme mletú papriku, premiešame a zalejeme vývarom. Ochutnáme, pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.

Pod pokrievkou dusíme asi 30 minút na nízkom plameni. Podľa potreby občas premiešame. Na záver pridáme majoránku.

Zemiaky guláš zahustia škrobom, takže netreba pridávať múku. Pokiaľ chcem guláš hustejší, môžeme pár zemiakov roztlačiť vidličkou. 

Komentáre

panstefan ~ 28. jún 2024 - 6:22

Včera som sa inšpirovala týmto tvojím spracovaním "Buřtgulašu". Už dlhé roky si ho pripravujem keď má manželka niečo iné, lebo ona to "nemusí".

 

...vydaril sa a s čerstvými listočkami tymiánu (rád ho používam miesto majoránky), mierne pikantným izbovou feronovou papričkou a ovalom chleba som si pochutil

...pozdravujem a idem hľadať na tejto vydarenej stránke ďalšie inšpirácie 🙂

1

Rutto ~ 18. január 2015 - 4:37

Hm pre mna sice velmi znamy rerecepis, no takmer nemozne uz je dnes zohnat pozivatelnu tocenu alebo kabanos..

0

coolpix ~ 17. marec 2014 - 10:27

Tak toto varieva moja svokra. Prvy krat som sa neodvazila ani ochutnat, lebo ku klobaske mam odjakziva odpor. Druhy kratdom sa odvazila a uplne si ho zamilovala. Idem pozriet, ci klobasku mam a zajtra ju tymto jedlom "zabijem" :o). Mnam mnam.

0

pemasinika ~ 15. marec 2014 - 8:46

Už som ho presne podľa tohto receptu niekoľkokrát robila, je super,niečo medzi guľášovou polievkou a guľašom. My ho papáme s chlebom, aby sme pre istotu rýchlo nevyhladli :) .

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj