- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Dôležité je zapamätať si, že maďarský guláš sa nezahusťuje ani múkou, ani zemiakmi či chlebom. Že hustotu docielite použitím hovädzieho predného mäsa, ktoré je vhodné na dusenie, má krátke vlákna a obsahuje veľa "kližky" či "glejovky". Že okrem väčšieho množstva cibule použijete aj zeleninu. Že z korenín sa používa len paprika a paprika a zasa len paprika. A že najdôležitejšie je urobiť poriadny základ, s ktorým sa pohráte. Docielite tak nielen výbornú chuť gulášu, ale aj krásnu farbu. A hádam najlepšou prílohou je domáca knedľa :)
Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdeš v mojom špeciálnom gulášovom výbere :)
Vodou podlievame postupne. Občas premiešame a sledujeme, aby guláš vrel. Dusíme, pokým nie je mäso mäkké. Po asi dvoch hodinách sa prebytočná tekutina odparí, guláš sa sám zahustí a mäso je krehké.
Hotový maďarský guláš by sa mal podávať s haluškami, alebo s bielym maďarským chlebom. Alebo urobíme houskové knedlíky, ako sa u nás často podáva.
Komentáre
Nori ~ 6. november 2022 - 11:42
Pri takýchto "tradičných" jedlách som zatiaľ len kuchárka začiatočníčka a teda ešte som nikdy nerobila žiadnu variáciu gulášu a keďže môj muž má rád maďarský guláš, moja premiéra bola podľa tohto receptu. Musím uznať, že sa mi dosť podaril a môj muž povedal, že to bol najlepší maďarský guláš aký kedy jedol :) na druhý deň však bol ešte lepší. Takže ďakujem za podrobný recept, ukladám a ďalším odporúčam! :)
Johanka ~ 19. marec 2021 - 10:56
Ďalší super recept. Manžel varil a je vynikajúci. Krásne sa zahustil. A tá vôňa :-) Ja som k tomu urobila domácu knedľu. Ďakujeme.
Ajscha ~ 8. január 2021 - 3:17
Úplne najsamlepši ♥️. Decká sa nevedeli dojesť.
psiara ~ 21. január 2017 - 6:32
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým druhem se dá nahradit maďarská anebo slovenská paprika v zahraničí? Paprikovou maďarskou pastu u nás koupím, sladkou, pikantní, dokonce i gulášovou, ale čerstvá světlezelená paprika (u které si člověk nikdy nebyl jistý, zda je sladká anebo pálivá)se tady neprodává, pouze kapie (sladká).
emko ~ 18. február 2017 - 9:57
In reply to Dobrý den, chtěla jsem se by psiara
Ahoj, no nebude to úplne ono, ak pridáš kapiu, ale zase nič hrozné sa nestane :) Tá paprika je tam ozaj, len pre sviežosť a nejde jej až tak veľa. Tak skús nahradiť tou, akú zoženieš. Držím palce :)
svetlany40 ~ 26. september 2014 - 5:04
Vcera som tento gulasik varila priatelom v Bostone, tu nedostat nikde v restauracii nase knedle, gulasik to uz ano, lebo su tu madarske restauracie, no klasicke knedle k nemu nepodavaju... Ku gulasu pani Tani maju vsak daleko. Navarila som malo, nic nezostalo...
lenicka ~ 3. apríl 2014 - 8:12
Guláš "sa" práve dovaril a je mňamiky mňam. Vďaka za recept.lenka