Len pár surovín a vykúzlite dokonalú súhru chutí.
Rozpis surovín je pre dve osoby.

Špagety so šampiňónmi

Podľa mňa pri varení špagiet je veľmi dôležité, ako postupovať. Čiže predpríprava. Zladiť varenie na panvici a varením špagiet, aby bolo jedno aj druhé naraz.

Najskôr dáme variť väčšie množstvo vody na špagety, ktorú nezabudneme dobre osoliť. Nastrúhame syr, očistíme šampiňóny a pokrájame ich na hrubšie plátky. Očistenú jarnú cibuľku šikmo pokrájame a očistené strúčiky cesnaku pokrájame na lupienky.

Špagety dáme variť podľa návodu a na rozpálenú panvicu hodíme opekať šampiňóny na dvoch lyžiciach olivového oleja.

Keď sa šampiňóny opekajú, prihodíme cibuľu a opekáme ďalej.

Keď je cibuľa trošku opečená, prihodíme cesnak (keby ste ho dali skôr, mohol by zhorknúť). Všetko spolu krásne opečieme.

Scedíme uvarené špagety a asi pol deci vody zo špagiet prilejeme na panvicu. Až keď zmes zovrie, ochutnáme a podľa potreby až teraz dosolíme, lebo voda zo špagiet je slaná. Podľa chuti pridáme čierne mleté korenie.

Prihodíme špagety a asi trikrát ich na panvici prehodíme, aby sa obalili v šťave.

Prisypeme na jemno postrúhaný parmezán a znovu prehodíme (alebo jemne premiešame). Parmezán sa rozpustí a špagety majú tendenciu nasiaknuť do seba tekutinu. Podľa potreby prilejeme ešte vodu zo špagiet. Špagety nesmia byť suché, ale by nemali ani plávať vo vode.

Špagety rozdelíme na taniere a ihneď podávame jemne posypané hoblinami parmezánu a preliate trochou olivového oleja.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa