Bravčový guláš

emko ~ 1. jún 2024 - 14:57

Ďalší klasický recept z kuchyne našich starých mám, ku ktorému netreba príliš veľa slov. Je to jednoduchý recept, mäso je šťavnaté a omáčka jemná, prírodná. Deti milujú toto jedlo s kolienkami, alebo inými cestovinami. Ale bravčový guláš môžeme tiež podávať so zemiakmi, haluškami alebo knedľou.

 

Na masti osmažíme na strednom plameni nakrájanú cibuľu.

Keď začnú okraje cibule ružovieť, pridáme na kocky nakrájané mäso a opekáme zo všetkých strán.

Keď je mäso zatiahnuté, pridám všetky suroviny okrem múky a opečieme spolu s mäsom.

 

Takto máme pripravený klasický základ na guláš, ktorý podlejeme horúcou vodou. Mäso nesmie byť úplne zakryté tekutinou. Necháme dusiť pod pokrievkou, dokiaľ nie je mäso mäkké, asi jeden a pol hodiny.

V hrnčeku poriadne zmiešame vodu s múkou, za stáleho miešania guláš zahustíme a aspoň desať minút na pomalom ohni ešte povaríme.

Podávame s haluškami, knedľou, alebo cestovinami. 

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj