Ďalší klasický recept z kuchyne mojej mami, ku ktorému netreba príliš veľa slov. Je to jednoduchý recept, obľúbený aj medzi deťmi. Bravčový guláš podávam s cestovinou, zemiakmi, haluškami alebo knedľou.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Bravčový guláš

Na masti, alebo na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu. Keď začnú okraje cibule ružovieť, pridáme na kocky nakrájané mäso a opekáme zo všetkých strán. Keď je mäso zatiahnuté, pridám všetky suroviny okrem múky a opečieme spolu s mäsom.

Takto máme pripravený klasický základ na guláš, ktorý môžeme podliať horúcou vodou. Necháme dusiť, dokiaľ nie je mäso mäkké, asi jeden a pol hodiny. V hrnčeku poriadne zmiešame vodu s múkou, za stáleho miešania guláš zahustíme a aspoň desať minút na pomalom ohni povaríme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa