Kečup

Naša babka zavárala každý rok domáci kečup. A ach bože ten bol tak strašne dobrý! Nič z obchodu sa mu nikdy nevyrovná :)
Nech sa páči recept :)
3 |
kg | paradajka - rajčina |
0,5 |
kg | cibuľa |
1 |
kg | jablko |
0,5 |
kg | paprika čerstvá |
5-10 |
ks | feferóny |
1/4 |
l | ocot |
1 a 1/2 |
PL | soľ |
1 |
KL | korenie čierne mleté |
1/2 |
KL | škorica mletá |
1 |
KL | paprika mletá sladká |
5 |
ks | list bobkový |
1/2 |
KL | orech muškátový |
500 |
g | cukor |
Všetky suroviny umyjeme, paradajky zbavíme stopky a nakrájame na štvrtiny. Je zbytočné ich krájať menšie, ušetríme si prácu. Jablka očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame. Záleží však, či sú jablká tvrdé, alebo použijete letné jablká. Čím sú tvrdšie, tým menšie kúsky nakrájame. Cibuľu očistíme a nakrájame ju na hrubšie lupienky. Netreba ju krájať na jemno, pri varení rýchle zmäkne.
Všetko nakrájané dáme do väčšieho širokého hrnca - kastróla, pridáme ostatné suroviny a dáme variť. Občas premiešame. Kečup je hotový, keď obsah v hrnci zhustne. Asi jeden a pol hodiny.
Uvarený kečup treba nechať 24 hodín odstáť. Na druhý deň kečup znovu zohrejeme. Potom už stačí len prepasírovať cez sitko, naliať do pohárov a vychutnávať plody svojej práce.
Komentáre
helen
22.10.2014 - 17:32
Táňa
22.10.2014 - 18:26