Kečup

emko ~ 16. august 2020 - 5:18

Naša babka zavárala každý rok domáci kečup. A ach bože ten bol tak strašne dobrý! Nič z obchodu sa mu nikdy nevyrovná :)

Nech sa páči recept :)

Všetky suroviny umyjeme, paradajky zbavíme stopky a nakrájame na štvrtiny. Je zbytočné ich krájať menšie, ušetríme si prácu. Jablka očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame. Záleží však, či sú jablká tvrdé, alebo použijete letné jablká. Čím sú tvrdšie, tým menšie kúsky nakrájame. Cibuľu očistíme a nakrájame ju na hrubšie lupienky. Netreba ju krájať na jemno, pri varení rýchle zmäkne.

Všetko nakrájané dáme do väčšieho širokého hrnca - kastróla, pridáme ostatné suroviny a dáme variť. Občas premiešame. Kečup je hotový, keď obsah v hrnci zhustne. Asi jeden a pol hodiny.

Uvarený kečup treba nechať 24 hodín odstáť. Na druhý deň kečup znovu zohrejeme. Potom už stačí len prepasírovať cez sitko, naliať do pohárov a vychutnávať plody svojej práce.

Komentáre

helen ~ 22. október 2014 - 7:32

Vyzerá a určite aj chutí výborne. Chcem sa opýtať, či ho netreba sterilizovať a ako dlho vydrží?

0

Tana ~ 22. október 2014 - 8:26

In reply to by helen

Takto pripravený vydrží v chlade uskladnený mesiac-dva. Nalievam ho horúci, zaviečkujem a dám do deky, aby chytli viečka. Ak chceš dobu trvanlivosti predĺžiť, vysterilizuj fľašky na 80 stupňov 20 minút. Vydrží ti do ďalšej sezóny.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj