Naša babka zavárala každý rok domáci kečup. A ach bože ten bol tak strašne dobrý! Nič z obchodu sa mu nikdy nevyrovná :)

Nech sa páči recept :)

Kečup

Suroviny

Všetky suroviny umyjeme, paradajky zbavíme stopky a nakrájame na štvrtiny. Je zbytočné ich krájať menšie, ušetríme si prácu. Jablka očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame. Záleží však, či sú jablká tvrdé, alebo použijete letné jablká. Čím sú tvrdšie, tým menšie kúsky nakrájame. Cibuľu očistíme a nakrájame ju na hrubšie lupienky. Netreba ju krájať na jemno, pri varení rýchle zmäkne.

Všetko nakrájané dáme do väčšieho širokého hrnca - kastróla, pridáme ostatné suroviny a dáme variť. Občas premiešame. Kečup je hotový, keď obsah v hrnci zhustne. Asi jeden a pol hodiny.

Uvarený kečup treba nechať 24 hodín odstáť. Na druhý deň kečup znovu zohrejeme. Potom už stačí len prepasírovať cez sitko, naliať do pohárov a vychutnávať plody svojej práce.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil helen
~ 22.10.2014 - 17:32
Vyzerá a určite aj chutí výborne. Chcem sa opýtať, či ho netreba sterilizovať a ako dlho vydrží?
Zobraziť profil Táňa
~ 22.10.2014 - 18:26
Takto pripravený vydrží v chlade uskladnený mesiac-dva. Nalievam ho horúci, zaviečkujem a dám do deky, aby chytli viečka. Ak chceš dobu trvanlivosti predĺžiť, vysterilizuj fľašky na 80 stupňov 20 minút. Vydrží ti do ďalšej sezóny.