- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Staré osvedčené chalupárske jedlo, ktoré nesklame. Na chalupách, chatách, na dovolenke, ale občas aj doma...
Točená, špekáčky, alebo iné údené párky či klobásy, upečené na čiernom pive sú pochúťkou, ktorá sa dá pripraviť v remoske, alebo v pekáči. Podávajú sa s chlebom a samozrejme s vychladeným pivom :-)
Do pekáča dáme kolieska cibule a prúžky čerstvej papriky. Na vrch poukladáme údeninu (ja som dala teľacie párky). Párky je dobré narezať a môžete ich aj prešpikovať kolieskom cibule. Už som videla aj špekáčky pokrájané na hrubé kolieska, tiež môže byť. Každý to robí ináč, ale vždy je to pochúťka. Niekto dáva aj cesnak, baranie rohy. Dôležité však je na párky naliať kečup a celé to zaliať čiernym pivom. Opäť podľa chuti kečupu môžete dosoliť, pridať korenie, cesnak, worcester, feferóny.