Staré osvedčené chalupárske jedlo, ktoré nesklame. Na chalupách, chatách, na dovolenke, ale občas aj doma...

Točená, špekáčky, alebo iné údené párky či klobásy, upečené na čiernom pive sú pochúťkou, ktorá sa dá pripraviť v remoske, alebo v pekáči. Podávajú sa s chlebom a samozrejme s vychladeným pivom :-)

Chalupárske párky

Suroviny

Do pekáča dáme kolieska cibule a prúžky čerstvej papriky. Na vrch poukladáme údeninu (ja som dala teľacie párky). Párky je dobré narezať a môžete ich aj prešpikovať kolieskom cibule. Už som videla aj špekáčky pokrájané na hrubé kolieska, tiež môže byť. Každý to robí ináč, ale vždy je to pochúťka. Niekto dáva aj cesnak, baranie rohy. Dôležité však je na párky naliať kečup a celé to zaliať čiernym pivom. Opäť podľa chuti kečupu môžete dosoliť, pridať korenie, cesnak, worcester, feferóny.

Pečieme odokryté, kým sa väčšia časť piva neodparí. Z použitých surovím nám vznikne výborná šťava, ktorou je treba párky pred dopečením občas poliať.

Parky sú veľmi chutné, ak ich budete piecť dlhšie - do chrumkava. To je niekedy skoro hodinu, ale stojí to za to!

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa