- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Frittata pochádza z Talianska a hlavnú úlohu v tomto recepte hrajú vajíčka. No a potom môžete pridať na spestrenie čokoľvek, čo máte po ruke. Špenát, slaninku, špargľu, rajčiny, huby, jalapenos a rôzne druhy syra.
Ja mám toto jedlo veľmi rada, pretože krásne zasýti, je veľmi chutné a môžem ho pripraviť jednoducho pre viacerých ľudí. Často ho robím keď mám mať hostí, alebo v lete ako jednoduchú večeru a ešte mi aj ostane porcia na druhý deň na desiatu manželovi a deťom :)
Aj keď tento recept nie je náročný na prípravu, je pár vecí na ktoré si treba dávať pozor, aby bola frittata dokonalá:
- Hlavne pomaly. Prípravu frittaty nesmiete unáhliť a dať jej čas. Piecť ju pomaly pri miernej teplote.
- Nezabudnite na tuk. Frittata bude chutnejšia, kompaktnejšia a nebude sa lepiť na panvicu.
- Dochuťte ju včas. Ak na začiatku neosolíte a neprikoreníte suroviny a vajíčka včas, na konci už to nedoženiete.
- Neprepečte ju. Pravidelne frittatu kontrolujte, či sú vajíčka usadené. Zlatavý povrch niekedy znamená, že vnútro bude vysušené. Ak si nie ste istý, pichnite nožom do stredu a ak nevyteká šťava, frittata je hotová.
V tomto recepte sú vo frittate zemiaky, cibuľa, žltá paprika na osvieženie a dva druhy syra. Rozpis je na 6 porcií.
Suroviny
Kategórie
Sezóna
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: