Nátierka z pečeného baklažánu, papriky a cesnaku, ochutená limetkou.

Nátierka z baklažánu

Suroviny

 

1

ks baklažán

2

ks paprika čerstvá

8

strúčikov cesnak

1

ks limetka

1

KL soľ

50

ml olej olivový

Jeden väčší baklažán, alebo dva malé pozdĺžne rozkrojíme, urobíme nožom šikmé zárezy a nasolíme. Necháme chvíľku vyslziť, aby baklažán nenasiakol príliš veľa oleja. Potom baklažán opláchneme vodou a osušíme. Dáme ho na plech s papierom a do zárezov postrkáme strúčiky cesnaku. Papriku odjadrincujeme, nakrájame na väčšie kusy a dáme tiež na plech. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť aspoň na 200 stupňov cca 35-40 minút.

Ešte teplé papriky stiahneme z kože, budeme používať len dužinu. Z baklažánu tiež odstránime upečenú kožu a samozrejme použijeme aj upečené cesnaky. Ochutíme limetkovou (alebo citrónovou) šťavou, podľa chuti osolíme a rozmixujeme. Netreba celkom na kašu, aby bolo vidno štruktúru použitých surovín. Vôňa je nádherná a chuť dokonalá :)
Podávame s obľúbeným pečivom jemne pokvapkané olivovým olejom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa