Recept je jednoduchý a lacný. Ak má niekto rád kuraciu pečeň a bramboráky, v tomto recepte nájde jedno aj druhé.

Cigánske placky

Najskôr si na dvoch lyžiciach masti osmažte na jemno nasekanú cibuľu. Medzitým si odblaňte kuraciu pečeň, nakrájajte ju na malé kúsky a dajte do misy. Pridajte nastrúhané dva veľké zemiaky, poriadne ich stlačte v rukách, čím odstránite prebytočnú tekutinu. Pridajte jedno vajce, dve lyžice solamylu, pol prášku do pečiva, rozotretý cesnak a ostatné koreniny so soľou podľa toho, ako ste zvyknutí. Potom pridajte osmaženú cibuľu.

Všetko spolu premiešajte a pripravte si na plech papier na pečenie. Rúru si zapnite na 180 stupňov.

Menšou naberačkou na papier naložte kôpky, mne ich vyšlo 12, a dajte piecť na 20 minút. Potom placky podberačkou obráťte a z druhej strany pečte ďalších asi 15 minút.

Podávajte teplé s varenými zemiakmi a pikantným dresingom. A keď vám náhodou ostanú, tak na studeno s chlebíkom a niečím kyslím (alebo len tak do ruky).

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa