Extra šťavnatý koláčik, ktorý je chutný vychladený z chladničky. Príprava je rýchla a jednoduchá.

Smotanový pudingáč

Suroviny

 

Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, šľaháme aspoň 5 minút. Potom prišľaháme olej, primiešame a zľahka vmiešame múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech. Z uvedených surovín uvaríme puding a horúci ho naberačkou porozlievame cik-cak po surovom ceste.

Koláč vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi pol hodiny. Po upečení koláč vyberieme a na horúci koláč nalejeme vymiešanú ochutenú kyslú smotanu. Smotanovú polevu rovnomerne rozotrieme a posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť, koláč stuhne a vložíme ho do chladničky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 02.03.2015 - 21:18
ja davam niekedy cokoladovy puding a posypem cucoriedkami a tak dam piect - vtedy smotanu so skoricou vynechavam ( lebo toho pudingu a ovocia davam veeeela) ;) mnaaaaaam kolacik, vdaka za pripomenutie